Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Honda Civic Grand
Limuzinski Civic z večjim prtljažnikom
Dobra dva tedna po premieri petvratne kombilimuzine smo danes na slovenski trg pospremili še štirivratno limuzinsko različico Civica.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
30. maj 2017 | 16:27:59

cenik.pdf

Tovrstna karoserijska različica je pri Civicu prisotna že dolga leta, natančneje od druge generacije dalje, ki sega v začetke osemdesetih prejšnjega stoletja. No, v zadnjih letih ta, vsaj med evropskimi kupci, ni bila med bolj priljubljenimi predvsem zaradi nekoliko neevropskega dojemanja oblikovanja. V najnovejši generaciji so Japonci našli veliko boljši recept, ki jim je znova prinesel drzno in hkrati všečno obliko, zato so tudi pri zastopniku prepričani, da bodo za Civica Grand našli vsaj 50 kupcev. Najnovejši Civicov brat z nekoliko spremenjenim zadkom se dimenzijsko postavlja precej blizu nekdanjega velikega Accorda, saj z dodatnimi 15 cm v dolžino (4648 mm), v primerjavi s petvratnim bratom, ponudi obilo prostora na zadnji klopi in v prtljažniku. Slednji zagotavlja osnovnih 519 litrov.

Honda Civic Grand se od svojega petvratnega brata razlikuje tudi pri izbiri pogona. V prvi fazi bo na voljo zgolj 1,5-litrski turbo bencinski motor s 134 kilovati moči in 240 Nm navora, ki bo povezan s 6-stopenjskim ročnim ali CVT menjalnikom (doplačilo 2000€). Šele prihodnje leto se paleti pridružuje dizelski agregat, medtem ko litrski trivaljnik pri tej različici ne bo na voljo. Civica Grand bodo kupci lahko izbirali v sedmih barvah, odvisno od izbire paketa opreme pa bo ta lahko opremljen z  napredno multimedijo Honda Connect (v slovenskem jeziku) s 7-palčnim osrednjim zaslonom, z možnostjo sprejemanja digitalnega radijskega signala in z navigacijo, omembe vredna je še izbira sistema za brezžično polnjenje telefona, mnoge kupce pa bo nedvomno pritegnil tudi bogat nabor varnostnih asistenc pod okriljem Honda Sensing.

Civic Grand je zgolj za 500€ dražji od klasične petvratne izvedbe, kar pomeni, da osnovna cena zanj znaša 21.450€. Več o cenah v PDF priponki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
kamiKaZaA
No ta verzija pa ima ( v mojem pogledu ) dosti lepšo rit, kot 5-vratna različica. Pa tudi kot celota se mi dopade in je dizajnerski napredek naprav prejšnji generaciji. Ni še pa to - to oz. to kar je Honda Civic pred letom 2000 bila iz vizualnega vidika. Cena pa je tudi OK, če pa se še kakšni popust iztrži pa še tolko boljše.
30.5.2017 18:09:53
alfafil
Mogoče je celo lepša od kontroverzne petvratne različice. Cena je dobra, ampak samo 500 evra več je bolj "navideznih", če primerjaš opremo pri petvratni (sport), tukaj rabiš najmanj elegance+ navi+ led žarometi, pa je razlika že krepko čez 2000 evra.
30.5.2017 18:22:48
alfafil
Aichi,hvala za avatar,čeprav te nisem prosil,si zadel.
30.5.2017 18:24:20
rovokopac
Tega bi pa še Alonso peljal.
30.5.2017 19:30:48

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija