Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Renault Captur in Koleos
Stari znanec in novinec v najbolj množičnem segmentu
V teh dneh bodo pri Renaultovi trgovci začeli s prodajo prenovljenega Capturja, ki se je v preteklih letih dobro izkazal med slovenskimi kupci, povsem na novo pa v segment Škode Kodiaq in podobnih modelov vstopa veliki Koleos.
Peter Pirkovič
5. junij 2017 | 17:23:57

Začnimo pri najmanjšem, ki je na sredini svoje poti doživel rahlo prenovo. Temu primerno so mu Renaultovi oblikovalci narisali svež sprednji del, kjer opazno vlogo igrajo nov LED zapis in nekoliko spremenjen odbijač, bočno linijo predstavljajo prevetrena oblika platišč, zadek prinaša zadnje luči v LED tehnologiji, za piko na i pa so tu še nekateri vložki kroma, tri nove karoserijske barve in ena nova barva strehe (platinasto siva), kar skupno prinaša 30 različnih barvnih kombinacij. Potniška kabina bolj ali manj ostaja na znanih oblikovnih linijah, a so vseeno vgradili nekatere kakovostnejše materiale, spremenjena je oblika sedežev pri nekaterih verzijah na račun boljšega oprijema telesa, za več svetlobe v notranjosti poskrbi steklena panoramska streha (doplačilo), za zabavo in prenos vseh potrebnih informacij med vožnjo pa bodo skrbele multimedije (odvisno od paketa opreme): R&Go, Media Nav Evolution in R-Link Evolution. Prav slednja je na primer že združljiva z Androidovimi telefoni. Prenovljeni Captur je opremljen z opozorilom za mrtvi kot, kamero na zadku in s pomočnikom za parkiranje, žal pa Renaultovci ne v serijsko, še manj pa v dodatno opremo, niso uvrstili sistema za samodejno zaviranje v sili. 

Motorna paleta ostaja enaka kot doslej (dCi90, dCi120, TCe90 in TC120), prav tako je še vedno na voljo samodejni menjalnik EDC in možnost izbire štirih paketov, od katerih je Initiale Paris nov. Gre za najprestižnejšo verzijo, ki se za dva tisočaka in pol odmika klasičnega paketa Outdoor, a zato ponuja več serijske opreme, več kroma, boljše ozvočenje, smernike z zaporedoma prižigajočimi se svetlobnimi diodami in R-Link Evolution multimedijo. Cene? Od 15.890€ do 23.990€ za prej omenjeni Initiale Paris, brez upoštevanega popusta 1600€.

Druga novost pri Renaultu je Koleos, ki je povsem drugačno nasprotje od nekdanjega modela. Skupno imata edino to, da tudi novinec prihaja iz južnokorejske tovarne, saj je tam nastala nekakšna osnova v obliki Samsunga QM6, ki so ga prvič predstavili lani v Pekingu, tako eden kot drugi pa sta nastajala na enaki platformi kot jo imata Nissan X-Trail in Renault Kadjar. Renaultovci so imeli s Koleosom tako rekoč bolj malo dela pri obliki, saj so recept imeli pripravljen že od Talismana, ki si poleg sorodne oblike delita tudi francosko dojemanje prestiža, s čimer želijo nagovarjati kupce v prihodnje. S 4,67 metra dolžine, 2,71 metra dolgo medosno razdaljo in s 498 litri prostora v prtljažniku, Koleos skrbi za obilo prostora, da pa ne bi ostalo zgolj pri tem so Renaultovci poskrbeli za LED žaromete, sprednja usnjena sedeža (15 cm višje sedenje kot v Talismanu) imata dodatno možnost hlajenja, prav tako ne bo manjkala multimedija R-Link2 z osrednjim zaslonom na dotik in Bose ozvočenje. 

Motorna paleta vsebuje dva dizelska motorja. Na voljo sta 1,6-litrski dizel s 96 kW, pri dvolitrskemu štirivaljniku s 130 kilovati pa bo možno izbirati kombinacijo Nissanovega štirikolesnega pogona i-Allmode ali samodejnega brezstopenjskega CVT menjalnika. Z 21-centimetrskim odmikom od tal, bo s Koleosom možen tud kak krajši izletniški pobeg na makadam. Pri nas bo Koleos na voljo od 26.900€ dalje, medtem ko si za slabih 40 tisočakov kupci lahko omislijo še posebno in bogato opremljeno verzijo Initiale Paris. No, pri Renaultu pa obljubljajo, da bodo vsi, ne glede na paket opreme, deležni brezplačnega 5-letnega jamstva, ki sicer stane 2000€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija