Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Opel Insignia
Insignia v napad na prestol
Nova generacija Insignie prihaja na slovenske ceste tik pred poletjem, a to je nikakor ne bo oviralo pri nabiranju kupcev. Oplovci pravijo, da je krog kupcev zelo širok, saj z novim izdelkom želijo premagati Škodo Superb in Passata, ki sta paradna konja v tem segmentu, obenem pa so prepričani, da bi lahko odškrknili tudi kakšnega kupca v premijskem segmentu, kjer so Audi A6, BMW 5 ali Mercedes E.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
6. junij 2017 | 14:56:36

cenik.pdf

Od leta 2009 so prodali nekaj več kot 4000 vozil, največ leta 2010, ko so na ceste poslali 750 primerkov Insignie. Seveda, je glavno vlogo ves čas igrala kombi izvedba Sports Tourer, ki je v zadnjih letih predstavljala več dve tretjini celotne prodaje in tudi v prihodnje ne bo nič drugače. A bolj težko bo dosegati prej omenjena neposredna konkurenta, ki sta tradicionalno zelo močna, a pri Oplu z novim modelom stavijo na svežo obliko, napredno tehnologijo in dobre vozne lastnosti. Torej, nekaj uvodnih kilometrov do nogometnega centra na Brdu pri Kranju, kjer je med drugim zbrana slovenska reprezentanca na treningu pred kvalifikacijsko tekmo, je bil dober pokazatelj, da so se spremembe pri Insigniji vendarle zgodile. Prvi vtis kaže na dober položaj za volanom in dobro predstavo na cesti. A več bomo zapisali v prihodnjih mesecih, ko Insignio dobimo v nekoliko daljši preskus.

Svežo obliko delno prinaša koncept Monza iz leta 2013, opazno drugačno pa je počutje v potniški kabini. Z nekaj dodatnimi milimetri so pridobili več prostora tako v na sprednjih sedežih kot na zadnji klopi, svoje k temu dodajo AGR sedeži, ki so poleg elektrifikacije prijazni do hrbtenice, obenem pa so ti zmožni hlajenja in ogrevanja (vključen tudi volan), za doplačilo je dodan projekcijski zaslon z obilo informacijami, pozabiti ne gre niti na Oplov Onstar klicni center za pomoč, medtem ko multimedija ostaja bolj ali manj prepoznavna iz Astre, z manjkajočim slovenskim prevodom besede Projection na vstopni strani. Mogoče to v prihodnje popravijo oziroma najdejo pravo besedo. Insignija bo brez dvoma razvajala tudi s prtljažnim prostorom, in sicer v petvratni izvedbi ga je za 490 litrov, medtem ko karavan premore od 560 pa vse do 1665 litrov.

Za pogon bodo kupci izbirali med tremi dizli in tremi bencinarji z razponom moči od 81 do 191 kilovatov moči, nekatere izvedbe pa bo možno kombinirati s štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. V nabor opreme Oplovci niso pozabili umestiti nekaterih aktivnih varnostnih asistenc (prilagodljiv regulator hitrosti, samodejno zaviranje v sili,  pomoč pri ohranjanju voznega pasu, opozarjanje na trk spredaj s prepoznavanjem pešcev), kot tudi ne umetnega ojačevalca zvoka v notranjosti in prilagodljivih LED žarometov.

Insignia je trenutno na voljo v petvratni karoserijski izvedbi, čez dober mesec se ponudbi pridružuje še karavan, ki bo predstavljal večino prodaje, za konec leta pa napovedujejo še prihod terenske izvedbe Country Tourer. Kaj pa cena? Najosnovnejša stane 22.100€, najdražja, z vključenim 4x4 pogonom in najmočnejšim dizlom, pa malenkost pod 35 tisočaki. Razlika med petvratno in karavansko izvedbo je 1100€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Kakšnega kupca bo speljala škodi ali pa mondeu....nikakor pa ne Mercu ali Bmwjevi petici.
6.6.2017 20:13:25
alfafil
Dejansko ponuja veliko za svoj denar.Vredno premisleka.
7.6.2017 10:25:10
MaStr
Končno so se rešili milijavžent gumbov na konzoli ....
7.6.2017 13:03:37
911
Ima tale insignia že PSA motorje?
7.6.2017 17:22:43
IcEmAn
Ne nima. Ubistvu je to zadnji (novi) Opel, ki ni francoski. Gumbov na armaturi so se pa že s facelitom rešili.
7.6.2017 22:03:34
shark911
A gre ta avto vam vsem sploh v garažo?
8.6.2017 10:11:35
Dynisco
So pa ja menda poštimali tele Ople do te mere, da garaža ni več nujna
8.6.2017 15:36:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija