Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mazda CX-5
Nadaljevanje uspešne zgodbe
Pri Mazdi so do zdaj skupno prodali nekaj več kot milijon in pol primerkov Mazde CX-5, nova generacija pa prinaša še boljše prodajne obete. Tudi v Sloveniji. Skupni prodajni številki iz zadnjih let (900), bodo zdaj dodali še 240 prenovljenih primerkov v letošnjem letu.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. junij 2017 | 17:52:51

Mazda CX-5 je poleg CX-3 in Trojke najpomembnejše orožje, saj ta domuje v najbolj rastočem segmentu. Zdaj na trg po petih letih prihaja osvežena in z naborom številnih dodatkov, ki jih kupci v tem razredu pričakujejo. Nenazadnje, podatki iz preteklosti kažejo, da so se pri nas povečini prodajale bolje založene in temu primerno dražje izvedbe modela CX-5, z vključenim štirikolesnim pogonom, najmočnejšim dizelskim agregatom in ročnim menjalnikom. Pravzaprav je to svojevrstna posebnost, tudi zato jim tovarna iz Hirošime v prvem kontingentu pošilja dovolj primerkov na zalogo, da se ne bi ponavljale stare težave, ko nekaj mesecev po lansiranju modela preprosto ni bilo dovolj avtomobilov na voljo. Namreč, tovarna veliko raje ustreže trgu, kjer se prodajajo avtomobili z več opreme, to pa za vse pomeni več zaslužka.

Torej, Mazda CX-5 v teh dneh v Slovenijo prihaja s svežim zunanjim obrazom, tako na sprednjem kot zadnjem delu, prevetrena je ponudba platišč, za dodatnih 840€ doplačila pa je na voljo tudi posebna rdeča Soul Crystal Red barva. Po novem ima CX-5 serijsko vgrajene klasične LED žaromete, pri bogatejši paketih pa so ti na voljo s funkcijo samodejnega prilagajanja snopa, kar vozniku vse skupaj olajša, omembe vreden je tudi headup zaslon, ki projecira vse najpomembnejše podatke, medtem ko i-Activesense tehnologija združuje vse najnaprednejše sisteme za aktivno varnost. Ne manjkajo aktivni radarski tempomat, opozorilo pred naletom, samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev, prepoznavanje prometnih znakov, sistem za ohranjanje voznega pasu, sistem za opozorilo vozila v mrtvem kotu, sistem za izogibanje trku pri vzvratni vožnji in še nekaj drugih. Opazno spremembo je doživela tudi potniška kabina, v smislu izboljšane zvočne izolacije, kar je prineslo dodatnih 40 kilogramov pri skupni teži (debelejša stekla, številna nova tesnila okrog vrat), nekaj minimalne oblikovne svežine je doživela še armaturna plošča, na zadnji klopi sredinski naslon za roko skriva dodatna dva USB vmesnika, novost pa je tudi možnost spremembe naklona naslona zadnje klopi in ogrevanje le te. CX-5 po novem ponuja, da se prtljažna vrata samodejno odpirajo, za tiste z ostrimi očesi pa zagotovo ne bo ušel detajl, da so brisalniki skriti pod motorni pokrov. 

Spremembe so se zgodile tudi na podvozju in vzmetenju, kjer so japonski mojstri zadeve malce preuredili, zato velja pri tem izpostaviti vgradnjo sistema G-Vectoring Control, ki ga ima že Šestica in Trojka. V tem primeru gre za prilagoditev motornega navora glede na zasuk volana in za boljši nadzor prečnih sil, kar zagotavlja suverenejši nastop na cesti. Nekaj dodatnih prilagoditev so opravili še na inteligentnem štirikolesnem pogonu, medtem ko največjo spremembo v motorni ponudbi predstavlja 2,5-litrski bencinski Skyactiv motor s 143 kilovati in z novo funkcijo izklopa delovanja valjev, kar posledično prinaša manjšo porabo goriva. Ta motor bo na voljo od septembra dalje. V motorni paleti sicer še naprej ostaja dvolitrski bencinski motor s 160 oziroma 165 konji (odvisno od izbire pogona) ter paradni konj med ponudbo, 2,2-litrski dizel, ki je na voljo s 110 in 125 kilovati moči.

Mazda CX-5 se je sicer malenkost podražila, a upoštevajoč številne nove dodatke, Mazdin terenec ostaja na dosegljivem cenovnem nivoju. Najosnovnejši CX-5 tako stane 23.990€, redni cenik pa razkriva, da se vse skupaj konča pri slabih 40 tisočakih za najbogatejšo Revolution Top izvedbo, v kombinaciji z najmočnejših dizelskim motorjem.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija