Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Porsche 911 Turbo S Exclusive
Uradno iz Porschejeve manufakture
Porsche je predstavil novo posebno serijo modela 911, ki je hkrati najmočnejši 911 Turbo S doslej.
Marko Hanželič
8. junij 2017 | 10:44:26

Za njegovo zunanjost so uporabili zlatorumeno barvo z uradnim imenom Golden Yellow Metallic, za športne črte pa so uporabili karbonska vlakna. Oblikovalci so dodali še stranske pragove iz enakega materiala in 20-palčna lita platišča, ki sovpadajo z barvo avtomobila.

Na zadku se bohoti nizek, a širok spojler, za dodatno ekskluzivnost pa skrbi posebna izvedba izpušnega sistema in ploščica z zaporedno številko v notranjosti avtomobila. Pod motornim pokrovom seveda ostaja 3,8-litrski šestvaljnik z dvema turbinama, ki zmore 446 kW (607 KM) največje moči in 750 Nm maksimalnega navora. Dodatnih 19 kW (27 KM) največje moči 911-ici Turbo S Exclusive omogoča drnec do stotice v 2,9 sekunde in najvišjo hitrost 330 km/h. Za ustrezne pojemke skrbijo keramične zavore, za stabilnost med vožnjo pa Porsche Dynamic Chassis Control. 

Z avtomobilom so oddelek Porsche Exclusive tudi uradno preimenovali v Porsche Exclusive Manufaktur, k samemu avtomobilu pa pri Porscheju ponujajo tudi komplet potovalnih torb in kovčkov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Zver.
8.6.2017 16:37:36

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija