Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Nissan Micra
Ob bok premijskim malčkom
Sliši še malce nenavadno, a pri Nissanu so prepričani, da je nova Micra tako zelo napredovala in hkrati ponuja tako veliko dobrot, da bodo v prihodnje konkurirali najdražjim malčkom, kot sta na primer Audi A1 in DS3. Ob koncu leta si temu primerno želijo prešteti skupno vsaj 150 primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
8. junij 2017 | 15:51:57

cenik.pdf

Res je, nova Micra, ki je daleč najboljša stvaritev Nissana v Micrini zgodovini, bo brez dvoma pritegnila poglede mnogih bodočih kupcev. Prvih nekaj kilometrov po ulicah Ljubljane je bil dober dokaz, da je Micra resnično precej napredovala. Največ v zunanji obliki, saj so Japonci končno uslišali želje evropskih kupcev, precej presenetljivo dobro pa se Micra izkaže tudi za volanom. Tega malčka nikakor ne gre prezreti.

S 3,99 metra, kar je 17,4 cm več od prejšnjega grdega račka, in z 2,52 metra dolgo medosno razdaljo (dodatnih 7,5 cm), Micra ponuja dovolj prostora za štiri oziroma pet potnikov, medtem ko je za prtljago zagotovljenih še 300 litrov (+35 litrov) v zadku avtomobila. Ta številka se poveča na 1004 litre, ko je naslon zadnjih sedežev, deljiv v razmerju 60:40, preklopljen. Prvi stik z najmanjšim Nissanom obenem razkriva, da so japonski mojstri poskrbeli za vgradnjo kakovostnih materialov, zvočna izolacija kabine dobro duši zunanje zvoke, za zabavo in prenos pomembnih informacij pa skrbi multimedija Nissan Connect z osrednjim 7-palčnim zaslonom na dotik, ki med drugim vsebuje navigacijo, Apple Car Play (ne pa tudi Android Auto) in radijski sprejemnik z možnostjo sprejemanja digitalnega signala DAB. Vrhunec te ponudbe je ozvočenje Bose. Slednji se v tem avtomobilu predstavlja kot Bose Personal, ki z dvema zvočnikoma (skupno 6 zvočnikov) v vzglavniku voznikovega sedeža nudi zanimivo zvočno izkušnjo.

Micra je poleg klasičnih varnostnih dodatkov, opremljena še s celo vrsto uporabnih aktivnih varnostnih asistenc, ki so del opreme Safety Plus. Ta je sicer del serijske opreme pri nivoju Tekna, a je s 350€ dodatka je ta lahko na voljo tudi v osnovni Micri. Omenjeni paket vsebuje inteligentni sistem preprečevanja nenamerne menjave voznega pasu, inteligentni sistem za zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev, sistem za prepoznavanje prometnih znakov ter sistem za avtomatski vklop in izklop dolgih luči.

Najmanjši Nissan ima trenutno v motorni paleti le dva motorja in sicer 0,9-litrki Renaultov turbak s 66 kW (90 KM) in 1,5-litrski dCi motor prav tako s 66 kW. Od februarja 2018 dalje bo ponudba bogatejša za dodatni trivaljni bencinski 1.0 motor z 52 kW (71 KM), vse tri omenjene pa bo povezoval 5-stopenjski ročni menjalnik. Možnost izbire samodejnega CVT menjalnika bo šele avgusta prihodnje leto.

Četrta generacija Micre bo za kupce posebna tudi zaradi možnosti določene personalizacije. Na voljo je kar 100 različnih kombinacij, predvsem barvnih (zunaj in znotraj), ki bodo popestrile videz Micre, kar je dodaten razlog, da bi se za Nissanovim malčkom lahko ozrl zelo širok krog kupcev. Slednjim bo Micra na voljo z že znanimi Nissanovimi štirimi nivoji opreme, Visia, Acenta, N-Connecta in Tekna. V vsaki novi Micri je notranjost opremljena v dveh odtenkih, na voljo pa so tri različice – ena za nivo Visia, druga za nivo Acenta in N-Connecta ter tretja za nivo Tekna. Osnovna cena nove Micre znaša 12.500€, tista na naših fotografijah pa je dosegla ceno okroglih 20 tisočakov. Čas in nenazadnje kupci bodo najboljši pokazatelji ali so Nissanovci na pravi poti, ko novo Micro postavljajo stopničko višje od svojih pravih konkurentov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
klemens
Meni najlepša v razredu, cena pa bog pomagaj. Dvakrat do trikrat dražja od predhodnice.
8.6.2017 16:42:58
shark911
Kako dvakrat do trikrat dražja...a je predhodnica stala 6.000 eur?
8.6.2017 16:57:41
alfafil
Kaj vem,ni slaba,lahko bi imela kakšen močnejši motor na izbiro,pa bolj zmerne cene.
8.6.2017 19:56:59
IcEmAn
Kdor danes kupi Micro, mora zanjo odšteti vsaj 14k € za osnovo? A so resni? Če tu ne bo kakšnega resnega popusta, ga bo sorodni Clio v prodaji fino papcal.
9.6.2017 18:05:22
klemens
8.750 eur je stala micra do sedaj, nova gre pa tudi do 18.800 brez dodatne opreme, to je več kot dvakrat več. Prej se drage micre preko 11.000 eur sploh ni dalo kupit.
12.6.2017 15:47:13

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija