Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Suzuki Swift
Mali samuraj se prenovljen vrača med kupce
Mali Swift je bil nekoč zelo priljubljen avtomobil med kupci. Naprimer samo v letu 1999 so prodali kar 550 primerkov, kar je zabeleženo kot daleč najboljše prodajno let zanj. Po Suzukijevem zatišju na slovenskem trgu, se je Swift pred leti znova malce prebudil. Iz 22 primerkov v letu 2013, so lansko leto prešteli kar 163 prodanih primerkov. A zdaj je čas za novo generacijo.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. junij 2017 | 15:51:40

S prihodom novega Swifta pri Suzukiju upajo na številne nove kupce in še boljšo prodajno statistiko, saj avto, ki k nam prihaja iz tovarne na Japonskem, v sebi skriva veliko zanimivih adutov, ki jih kupci ne bi smeli spregledati. Oblikovna osvežitev zunanjosti ostaja na enaki osnovi kot predhodnik, seveda z nekaj popravki, zato bo marsikdo mnenja, da gre zgolj za prenovo. A vendar so Swifta gradili na novi platformi Heartech, ki prinaša nekaj prihranka na teži, boljše vozne lastnosti, nekaj več udobja, kopico novih varnostnih sistemov in vgradnjo novega motorja.

Notranjost prinaša številne nove kakovostne materiale, boljšo zvočno izolacijo in na prvi pogled tudi zelo dobro končno izdelavo. Za tiste, ki bodo nekoliko bolj na široko odprli denarnico, bo Swift lahko opremljen tudi z novo multimedijo oziroma osrednjim zaslonom na dotik, ki omogoča poslušanje radijskih postaj preko digitalnega signala, ki obenem zmore povezovati Applove in Androidove izdelke. Pozabiti ne gre niti na 3D prikaz navigacije in sliko kamere, ki je nameščena na zadku, da je vzvratna vožnja lažja.

Pri izbiri motorjev je trenutno najbolj vroč litrski turbo bencinski motor z 82 kilovati moči, ki je na voljo s 5-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Posebnost Swifta bo tudi izbira štirikolesnega pogona, ki je na voljo zgolj v kombinaciji z 1,2-litrskim 66-kilovatnim motorjem. V želji po še bolj učinkoviti porabi goriva so Japonci razvili nov delno hibridni sistem imenovan SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). Sistem pomaga motorju s kompaktnim in lahkim integriranim zaganjalnik-generatorjem (Integrated Starter Generator – ISG), ki opravlja funkcijo električnega motorja, in visokozmogljivo litijionsko baterijo z zmožnostjo polnjenja in napajanja. 

Odvisno od paketa opreme, bo novi Swift imel na voljo sistem za zaviranje v sili (na voljo kasneje), opozorilnik za nenamerno menjavo voznega pasu, aktivni tempomat in samodejno prilagajanje snopa dolgih luči.  Najosnovnejši Swift tako pri nas stane 10.350€, medtem ko povsem enako ceno (15.250€) si delita Swift 1.2VVT 4WD in Swift 1.0 Boosterjet.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija