Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Citroen C3 AirCross
Prvi Citroen z Oplovo platformo
Citroen C3 Picasso je zdržal vsega skupaj le eno generacijo, saj ga oktobra začenja nadomeščati terenski naslednik z oznako AirCross. Obenem je to tudi prvi Citroen, ki je plod tesnega sodelovanja med Oplom in Citroenom, saj je na isti platformi kot C3 Air Cross nastal tudi Crossland X.
Peter Pirkovič Citroen
12. junij 2017 | 15:52:45

Kljub temu, da se terenski C3 dimenzijsko nekoliko odmika od svojega klasičnega brata, ki je v zadnjih 7 mesecih pridobil 130 tisoč novih kupcev, ima po njem nekaj oblikovnih podobnosti in kopico značilnih terenskih dodatkov ter večja kolesa. V notranjosti, ki si jo bodo kupci barvno usklajevali po svojih željah in kjer bo na voljo ogromna panoramska steklena streha, je prostora za 5 potnikov, a bolj kot to, bo mnoge prepričeval 410-litrski prtljažnik, ki ga je mogoče povečati skupno na 1289 litrov oziroma s preklopom naslona zadnje klopi in sovoznikovega sedeža bo na voljo 2,4 metra tovornega prostora za prevoz daljši stvari. V notranjosti velja omeniti še možnost 15-centimetrskega vzdolžnega pomika zadnje klopi in osrednjo multimedijo z Android in Apple sistemoma ter TomTom 3D navogacijo.

Podobno kot brat bo tudi terenski C3 Aircross na voljo s tremi bencinskimi in dvema dizelskima motorjema. V bencinski ponudbi bo 1,2-litrski trivaljnik s 96, 81 in 60 kilovati, medtem ko bo dizelska ponudba imela na voljo dva štirivaljnika, s 74 in 88 kilovati moči. Dizla sta na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, prav tako najzmogljivejši bencinar, medtem ko šibkejša dva imata na voljo ročni petstopenjski menjalnik.  V ponudbi bo tudi samodejni šeststopenjski menjalnik. S 17,5 cm odmika od tal in s sistemom za pomoč pri spustu, je mali C3 AirCross kot naročen tudi za krajši pobeg izven asfaltnih površin. Dodatno bo na voljo še poznan Allgrip sistem, kot alternativa pogonu 4x4, ki bo vozniku omogočil izbiro 5 različnih programov vožnje.

 

Avto, ki ga 1.avgusta začnejo izdelovati v španski tovarni v Zaragozi, med kupce prihaja konec oktobra oziroma novembra, ko bodo znane tudi natančne cene.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
cosword99
A bojo imeli oplove motorje Al samo psa motorje
12.6.2017 16:24:19
IcEmAn
Če sodim po zgornjem opisu, so samo PSA-jevi.
12.6.2017 16:58:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija