Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: BMW 6 GT
S številko navzgor
BMW je GT-ja prve generacije serije 5 zdaj postavil številko višje.
Uredništvo BMW
13. junij 2017 | 18:52:04

Dolžina 5.091 milimetrov (podaljšanje za 87 mm v primerjavi s predhodnikom), nespremenjena širina 1.902 milimetrov in nižja višina za 21 milimetrov (na 1.538 mm) dajejo novemu BMW serije 6 Gran Turismo športno elegantni izgled, medtem ko za dovolj prostora v notranjosti posredno poskrbi tudi več kot 3 metre dolga medosna razdalja (3070 mm). BMW 6 Gran Turismo ima enodelna vrata prtljažnika, ki se odpirajo in zapirajo električno (osnovna oprema). 610-litrska prostornina prtljažnika je 110 litrov večja od prtljažnika predhodnega modela. Nakladalni rob je nižji za več kot pet centimetrov in je sedaj poravnan z dnom v prtljažniku. Naslonjalo zadaj, ki je deljivo v razmerju 40 : 20 :40, se lahko sprosti daljinsko in zloži električno s pritiskom gumba v prtljažniku. To pomeni, da se je največji nakladalni prostor povečal na 1.800 litrov, kar je 100 litrov več v primerjavi s predhodnikom. Dvodelno prekrivalo za prtljago v prtljažniku ima stabilno strukturo in se lahko enostavno pospravi v predal pod dnom prtljažnika.

Znana paleta motorjev je serijsko kombinirana z 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. 2,0-litrski štirivaljni bencinski motor v novem BMW 630i Gran Turismo razvije največjo moč 190 kW (258 KM) in največji navor 400 Nm, sledi mu vrstni 3,0-litrski šestvaljni bencinski motor v novem 640i Gran Turismo, ki razvije 250 kW (340 KM), dizelske navdušence pa bo razveseljeval trilitrski šestvaljnik, ki proizvede moč 195 kW (265 KM) in največji navor 620 Nm. Tako ta kot najmočnejši bencinar sta na voljo v kombinaciji s sistemom štirikolesnega pogona.

Novi BMW serije 6 Gran Turismo, ki je opremljen z zaslonom in nadzornim sistemom, nudi edinstveno vsestranskost za upravljanje funkcij vozila, navigacijo, komunikacije, informacije in razvedrila. Osrednji element predstavlja sistem iDrive, dopolnjen z upravljalnikom Touch na sredinski konzoli in nadzornim prikazovalnikom, ki je sedaj v obliki prostostoječega zaslona na dotik. Zaslon visoke ločljivosti ima 10,25-palčno diagonalo, medtem ko njegova menijska struktura z animiranimi grafikami v živo omogoča zelo intuitivno upravljanje. Obenem ta nudi udobje glasovnega upravljanja in upravljanja s kretnjami, dodatno pa lahko kupci naročijo tudi BMW Head-Up projektor nove generacije, ki ima sedaj 70 odstotkov večje območje projekcije.

Asistenčni sistemi za voznika, ki so vgrajeni v novem BMW serije 6 Gran Turismo, uporabljajo serijsko video kamero in dodatne radarske ter ultrazvočne senzorje, da nadzorujejo okolico vozila. Opozorilo pred naletom in opozorilo o zaznanem pešcu s funkcijo zaviranja v mestu je na voljo serijsko, medtem ko seznam dodatnih možnosti vključuje novo, izboljšano različico aktivnega asistenta za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop&Go, ki deluje pri hitrostim med 0 in 210 km/h. Asistent pri krmiljenju in za ohranjanje vozila na voznem pasu (aktiven v istem hitrostnem območju) predstavlja nadaljnji korak v smeri avtomatizirane vožnje. Za orientacijo uporablja cestne oznake in spredaj vozeča vozila ter pomaga vozniku, da ohranja vozilo znotraj zaznanega voznega pasu. Tudi opozorilo za zapustitev voznega pasu, opozorilo pri menjavi voznega pasu, opozorilo pred bočnim trkom in pomoč pri izogibanju izboljšajo udobje in varnost, in sicer tako, da pomagajo vozniku s korektivnimi posegi v krmiljenju. Opozorilo pred prečnim prometom, opozorilo za prednostno cesto, opozorilo v križišču in opozorilo za napačno smer prav tako prispevajo svoj delež, da preprečijo potencialno nevarne situacije. BMW serije 6 Gran Turismo pa se lahko naroči tudi z opremo daljinskega nadzora parkiranja.

Avto na ceste prihaja še pred koncem leta, ko bo znana tudi njegova cena.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija