Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Jaguar XF Sportbrake
1700 litrov prtljažnika po angleško
Jaguar XF Sportbrake je končno doživel prvo premiero, ki ji sledi še septembrska v Frankfurtu, a kot pravijo pri Jaguarju, je zanj že zdaj mogoče oddati naročilo.
Peter Pirkovič Jaguar
15. junij 2017 | 8:50:54

Z dolžino 4995 mm je XF Sportbrake za 6 mm krajši od predhodnika, a je njegova medosna razdalja daljša za celih 5 cm (2960 mm), kar doprinese k več prostora na zadnji klopi in nenazadnje večjemu prtljažniku. Ta v osnovi meri 565 litrov, s preklopom naslona zadnje klopi pa je možno pridobiti do 1700 litrov skupnega prostora. Z ojačanim zadnjim vzmetenjem in v kombinaciji inteligentnega štirikolesnega pogona je XF Sportbrake sposoben vleči prikolico z obremenitvijo dveh ton (serijsko pogon na zadnji kolesi). V motorni paleti bodo štirje dizli in dva bencinarja. Tri dizelske različice so združene v dvolitrski motor, ki je na voljo s 120, 132 in 176 kilovati, medtem ko trilitrski dizel ponuja zaloge za 300 konjev. Bencinska paleta ima na voljo zgolj dva motorja. Dvolitrski s 183 kilovati in trilitrski stroj z 279 kilovati. Z izjemo najšibkejšega dizla, so vsi povezani s samodejnim menjalnikom. 

Poleg nahrbtnika Jaguar XF-u Sportbrake namenja še veliko panoramsko stekleno streho (1,6 m2), 10-palčni osrednji zaslon, headup display, pametni ključ v obliki ure, ko bodo uporabniki na kolesu ali raftingu (odporen na vodo), na voljo pa bo tudi odpiranje prtljažnih vrat z zamahom noge pod odbijač.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija