Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Kia Picanto
Malček z novo obliko za manj kot 10 tisočakov
Picanto na slovenskem trgu z današnjim dnem pelje v tretjo generacijo, ki mu je prinesla nekaj nove tehnike in naprednih sistemov.
Peter Pirkovič
16. junij 2017 | 17:21:32

cenik.pdf

Čeprav se pri Kiji zavedajo, da ta segment malih vozil ni najbolj priljubljen med kupci, pa čeprav je cena malčkov v večini primerov dostopna širšemu krogu kupcev, zastopnik korejskih vozil računa le na nekaj deset primerkov v letošnjem letu. Tudi iz razloga, ker mali Picanto prihaja iz južnokorejske tovarne in ker imajo ti v prvih nekaj mesecih nekaj proizvodnih omejitev.

V ponudbi bodo trije bencinski motorji, a dejansko je trenutno na voljo zgolj litrski trivaljni MPI z 49 kilovati, čez mesec ali dva se ponudbi pridružuje še 1,25-litrski štirivaljnik z 62 kW, medtem ko bo 100-konjski paradni trivaljnik (1.0 T-GDI) kupcem na voljo v zadnjem letošnjem četrtletju. Vsem trem je skupni 5-stopenjski ročni menjalnik. 

Picanto se v novi generaciji dimenzijsko ni bistveno spreminjal. Nekaj milimetrov je pridobil v dolžino (3595 mm), prav tako se je za 15 mm podaljšala medosna razdalja, ki zdaj meri natanko 2,4 metra, 255-litrski prtljažnik pa bo dovolj za osnovne potrebe. A bolj kot dimenzije bodo kupce zanimale dobrote, ki jih korejska tovarna namenja malčku. Potniška kabina prinaša nove materiale, možna je izbira različnih barvnih kombinacij notranjosti, izboljšano ima zvočno izolacijo, v najbogatejšem paketu je vključena multimedija s 7-palčnim zaslonom s TomTom navigacijo, Bluetooth sistemom, preko kabla pa bo možno povezovati večino pametnih telefonov (sistem CarPlay in Android Auto). Omeniti velja, da je v tem istem paketu opreme na voljo še sistem za samodejno zaviranje vsili, tempomat in kamera za vzvratno vožnjo. 

Takšen Picanto trenutno pri nas stane 12.990€, če k pooblaščenemu trgovcu pridete z gotovino, v primeru financiranja je cena za tisočaka višja. Samo za predstavo, najosnovnejši Picanto pri nas stane 9.990€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija