Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: BMW X3
Uspešna zgodba se nadaljuje
Pisalo se je leto 2003, ko na trg Bavarci pošljejo prve X3, in do danes so uspeli prodati že več kot poldrugi milijon primerkov po vsem svetu. A zgodba se nadaljuje z novo generacijo in znanim obrazom.
Uredništvo BMW
27. junij 2017 | 9:23:39

BMW X3 tretje generacije sledi svojemu predhodniku, z združevanjem robustnega terenskega videza s športno navzočnostjo. Njegova znana sorazmerja, vključno z zelo kratkimi previsi spredaj in zadaj, postavijo v središče pozornosti razporeditev osne obremenitve v razmerju 50 : 50 med sprednjo in zadnjo premo. Izvedbe opreme xLine, M Sport in Luxury Line (slednja je novost modelske serije) ter ponudba izdelkov iz programa BMW Individual omogočajo, da se videz BMW X3 še bolj natančno prilagodi osebnemu okusu kupca. Poleg standardnih 18-palčnih lahkih aluminijastih platišč (prej: 17-palčna) se lahko kupci poglobijo v seznam dodatnih možnosti opreme in izbirajo med kombinacijami platišč in gum z velikostjo do 21 palcev. 

Povrh različnih popravkov na zunanjosti, izvedbe opreme prav tako prilagodijo notranjost vozila po meri svojih oblikovnih tem. Tako kaže notranjost novega BMW X3 nepremagljivo dovršenost in kakovost materialov, obenem pa je še bolj elegantna in luksuzna od notranjosti predhodnika. Stopnjo udobja dviguje množica novih možnosti opreme, kot so avtomatska klimatska naprava s tripodročnim upravljanjem, ambientalni osvežilci zraka, aktivno prezračevanje sedeža, funkcija Cargo standardnih naslonjal zadaj, ki so deljiva/zložljiva v razmerju 40 : 20 : 40, in panoramska steklena streha, ki prinaša dodatno zračnost v notranjost ter nadalje izboljša zaznano kakovost. Naslednja novost je dodatno razpoložljiv ključ z zaslonom BMW, ki s pomočjo daljinskega upravljanja na radijski signal zaklene in odklene vozilo BMW X3, hkrati pa prikaže še različne statusne informacije vozila ter, na primer, služi kot daljinski upravljalnik dodatni funkciji ogrevanja na mestu. 

Od prihoda na trg (ali kmalu zatem) novega BMW X3 bodo na voljo dva dizelska in trije bencinski motorji. BMW X3 M40i z 265 kW je v okviru družine X3 prvi avtomobil M Performance, družbo pa mu dela naslednji model v vrsti, to je bencinski BMW X3 xDrive30i, ki razvija 185 kW, medtem ko sta dizelska predstavnika dva. BMW X3 xDrive20d s 140 kW in BMW X3 xDrive30d s 195 kW. Vsi motorji bodo v sklopu osnovne opreme imeli izpopolnjeno različico 8-stopenjskega menjalnika Steptronic. 

Ko gre za BMW Personal CoPilot, opremo, ki zajema asistenco za voznika in (pol)avtomatizirano vožnjo, se lahko BMW X3 še dodatno opremi z aktivnim asistentom za uravnavanje hitrosti nove generacije in varnostnim paketom Driving Assistant Plus, vključno z asistentom pri krmiljenju in za ohranjanje vozila na voznem pasu, asistentom pri menjavi voznega pasu (od 12/2017) in asistentom pri ohranjanju voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnim trkom. Obsežen izbor asistenčnih sistemov dela očitno razliko med novim BMW X3 in njegovimi neposrednimi tekmeci. Upravljanje s kretnjami omogoča, da se lahko različne funkcije navigacije in informacijsko-razvedrilnega sistema upravljajo intuitivno z uporabo prsta in kretenj z roko. Tudi dodatno razpoložljiv glasovni asistent nudi vozniku možnost, da v vsakdanjem jeziku pretvori svoje zahteve v ustrezna dejanja, namesto uporabe niza izgovorjenih ukazov. Prav tako dodatno razpoložljiv HeadUp projektor omogoča, da se najpomembnejše informacije za vožnjo projicirajo neposredno v voznikovo vidno polje. Projicirani zaslon v novem BMW X3 je brez konkurence v tem segmentu v zvezi z grafiko, ločljivostjo in možnostmi prikaza.

Avto bo še uradno predstavljen na salonu v Frankfurtu, nekaj mesecev kasneje pa zapelje tudi na slovenske ceste.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija