Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Jaguar XE SV Project 8
Ekstremno hitra limuzina
Jaguarjev športni oddelek Special Vehicle Operations je zadnjih nekaj mesecev pripravljal pravo malo presenečenje, ki so jo razkrili pred nekaj urami.
Peter Pirkovič Jaguar
28. junij 2017 | 8:36:05

Jaguar XE SV Project 8 je delo vrhunskih mojstrov, ki so limuzini namenili petlitrski V8 motor s 600 konji, v povezavi z osemstopenjskim Quickshift menjalnikom, ki moč prenaša na vsa štiri kolesa, kar omogoča, da avto zmore do 322 km/h, medtem ko šprint od 0 do 100 km/h traja vsega 3,3 sekunde. Poleg tehnike so razvojniki pri SVO XE-ju namenili nekaj aerodinamičnih dodatkov v obliki novega sprednjega odbijača, sprednjega in nadvse ogromnega zadnjega spojlerja, ne manjkajo niti športni pragovi, zadnji difuzor, nov izpušni sistem iz titana, 20-palčna platišča z Michelinovimi Pilot Sport Cup 2 gumami in karbonsko-keramične zavore.

Avto gre v prodajo v prihodnjih nekaj mesecih, a na voljo bo le omejena serija 300 primerkov oziroma dve različici. Cena osnovne cestne verzije znaša 170 tisoč evrov, medtem ko bo dirkaška verzija z dvema sedežema in varnostno kletko še nekoliko dražja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija