Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: VW Arteon
Stopničko višje od Passata in CC-ja
Arteon je trenutno nekakšen vrh ponudbe pri Volkswagnu, če odštejemo velikega Touarega, ki ga je načel zob časa, in bo šele v prihodnjem letu dobil novo nadaljevanje, medtem ko o Phaetonu za zdaj ni konkretnejših informacij. Tudi zato so prodajni načrti precej visoko zastavljeni. V prihodnjem letu želijo na ceste poslati 300 primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
28. junij 2017 | 16:10:23

cenik.pdf

Pri Volkswagnu pravijo, da je Arteon netipičen predstavnik njihove palete, saj se oblikovno odmika od uveljavljenega in precej tradicionalnega oblikovanja. V tem primeru gre za izjemno drzen poskus petsedežnega gran turisma, ki bo iskal širok krog kupcev, saj gre za nenazadnje uporaben in tehnološko napreden avtomobil. Z dolžino 4,86 metra je za skoraj 10 cm daljši od Passata limuzine in za 6 cm od CC-ja, za skoraj 13 cm pa se s CC-jem razlikujeta v medosni razdalji. Slednja meri 2,83 metra, kar posledično prinaša veliko prostora tudi na zadnji klopi in zajeten prostor v zadnjem delu vozila (v osnovi 563 litrov). Manjša, v primerjavi s CC-jem, je edino posoda za gorivo, ki meri nič kaj skromnih 66 litrov. Za razliko od zunanjosti, notranjost prinaša znano sliko oblikovanja, s kopico kakovostnih materialov, možnost izbire usnja, alkantare in hlajenja sedežev, osrednji zaslon na dotik združuje kamero z zadka, natančno navigacijo, povezava z Android in Apple telefoni ne bo predstavljala težav, preko posebne aplikacije pa je možno spremljati različne podatke v zvezi z avtomobilom (odklepanje, zaklepanje, hupanje, nivo goriva...). Arteon je obenem prvi Volkswagen serijsko opremljen z SOS sistemom, ki ob trčenju  in aktivaciji varnostnih blazin samodejno poveže s številko 112, v primeru okvare pa se voznik lahko s pritiskom na sosednji gumb poveže s Volkswagnovim klicnim centrom in sproži reševanje na cesti.

Velik poudarek še pred uradno premiero so Volkswagnovci namenjali številnim asistenčnim sistemom, ki pripomorejo, da je vožnja z njim varna. Izpostaviti velja nadgrajen sistema za samodejno zaviranje, ki poleg samodejnega zaviranja tudi samodejno spremeni vozni pas in tako prepreči trčenje, vožnja ponoči je zagotovo prijetnejša z aktivnimi LED žarometi, na voljo je tudi napredni sistem za ohranjanje voznega pasu (deloma samostojna vožnja), žal pa pri nas in ponekod drugje še ni na voljo prediktivni aktivni tempomat, ki s pomočjo navigacije in prepoznavo prometnih znakov, prilagaja hitrost vožnje. Omembe vreden je sistem aktivnega uravnavanja podvozja DCC, kjer je vozniku na voljo 5 programov vožnje.

Arteon bo ob koncu leta ponujal šest različnih motorjev, a trenutno sta na voljo le dva. Kupci zdaj lahko izberejo dvolitrski TSI z 280 konji in dvolitrski TDI s 176 kilovati, obema pa sta skupna sistem štirikolesnega pogona 4Motion in 7-stopenjski DSG menjalnik. Konec avgusta se TDI paleti pridružujejo še 110 in 140 kilovatna verzija, proti koncu leta pa ponudbo bencinskih motorjev dopolnjujejo še z 1.5 TSI motorjem s 110 kilovati in 2.0 TSI s 140 kilovati. 

Ker gre v primeru Arteona za bolj premijski razred, se je tovarna odločila za novo Y strategijo, ki v praksi pomeni, da bodo kupci imeli na voljo le tri pakete opreme. Osnovni paket bo poimenovan kar Arteon, od tod dalje pa bo možno nadgrajevati le še s paketoma Elegance in R-Line. K temu bodo po svojih željah dodajali še kup dodatne opreme in izbirali med desetimi barvami zunanjosti. Torej, osnovni Arteon pri nas stane 31.392€, paket Elegance postavlja osnovno ceno 36.650€, za dodatnih 750€ pa je že na voljo tudi Arteon z R-Line opremo. Več o tem v pripeti PDF datoteki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
A ni to preoblecena Skoda Superb?
28.6.2017 22:28:00
MaStr
V bistvu... ;-)
29.6.2017 15:55:12
bacco
Samo da pri Superbu se cenik počasi konča tam kjer se pri temle šele dobro začne. Tisti 1.5 tsi je pa verjetno bolj za okras v ceniku?
30.6.2017 12:54:40

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija