Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Unikat: Mercedes-Benz E All Terrain 4x4²
All Terrain za res vse terene
Pri Mercedesu vsake toliko poskrbijo za kaj zelo ekstravagantnega. Spomnite se samo na modela G63 6x6 in G500 4x4², zdaj pa se družbi pridružuje še razred E All Terrain 4x4².
Marko Hanželič
21. julij 2017 | 8:13:32

Zadeva je sicer zrasla na zelniku inženirja po imenu Jürgen Eberle, ki si je takšno predelavo zaželel, ko so mu dostavili njegov razred E All Terrain. Eberle je želel ustvariti avtomobil, ki je sposoben premagovanja tudi najtežjih terenov, zato je unikat od tal oddaljen kar 40 centimetov, postavljen pa na 31-palčna kolesa. 

Pod motornim pokrovom je 3,5-litrski V6 največje moči 241 kW (328 KM), ki pa na žalost nima reduktorja, zato so njegovo brezpotne sposobnosti vsaj malo omejene. Za zdaj je izdelan le en primerek, pri Mercedesu pa ne izključujejo maloserijske proizvodnje, v kolikor bo odziv javnosti res dober.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija