Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Rolls-Royce Phantom
Fantom iz opere
Rolls-Royce je po nekaj teaserjih uradno predstavil novo generacijo Phantoma, ki cilja na naziv najbolj prestižnega avtomobila na svetu.
Marko Hanželič
28. julij 2017 | 9:34:49

Zunanjost je ostala prepoznavna, a je v primerjavi s predhodnikom Phantom deležen večje maske hladilnika, kar pomeni, da je dober centimeter višje postavljena tudi slavna Emily, sama maska pa je odslej integrirana v preostanek nosu, kar skrbi za bolj enovit in modernejši videz. 

Novost so tudi laserski žarometi z dometom 600 metrov, ki jih obkroža tudi svetlobna črta dnevnih svetil, posebnost novega Phantoma pa je tudi največji del ročno poliranega nerjavečega jekla, ki se je kdajkoli pojavil na avtomobilu, zaokroža pa c-stebriček in stranska okna.

Velik poudarek so pri Rolls-Royceu seveda namenili tudi udobju. Ponujajo več konfiguracij sedežev, med katerimi so tudi »intimni lounge set«, individualni sedeži na več načinov in povsem nova spalni sedež. Les na zadnjem delu sprednjih sedežev ni samo za okras, saj ga je mogoče uporabiti kot mizico, infozabavni sistem v zadnjem selu pa je mogoče pospraviti s pritiskom na gumb. 

Pomembno izboljšana je tudi zvočna izolacija, za katero so uporabili kar 130 kilogramov materiala, tako da se zvoka 6,75-litrskega dvanajstvaljnika, ki zmore 420 kW (563 KM) in medvedjih 900 Nm navora, komaj kaj sliši. Pogonski agregat sicer sodeluje z osemstopenjsko avtomatiko, na sploh pa so pri Rolls-Royceu z uporabo nove platforme, ki omogoča ekstenzivno uporabo aluminija, uspeli zagotoviti za 30 odstotkov večjo vzvojno trdnost, za ustrezno udobje tudi na slabših podlagah pa skrbi samoizravnalno zračno vzmetenje.

Seveda je Phantom do zob oborožen tudi z varnostnimi sistemi in sistemom za pomoč pri vzvratni vožnji in parkiranju, ki omogoča 360-stopinjski pogled s pomočjo štirih dodatnih kamer.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Spodnji del sredinske konzole in tablica bi bila lahko narejena bolj elegantno, mogoče celo brez tablice pač klasika. Vse ostalo pa samo kapo dol fantom iz Goodwood-a, to je to "the King"
29.7.2017 10:31:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija