Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ferrari Portofino
Portofino bo zamenjal Californio T
Italijani so razkrili njihovo najnovejšo pridobitev, s katero se prihodnje leto podajajo v boj za nove kupce. Posledično to pomeni, da se iz ponudbe poslavlja California T.
Peter Pirkovič Ferrari
23. avgust 2017 | 13:23:37

Ferrari je ime za svoj nov izdelek izbral po obmorski vasici italijanske riviere, v neposredni bližini Genove. Tako kot California T bo tudi Portofina poganjal 3,9-litrski turbo bencinski V8 motor, ki v prenovljeni izdaji razvija okroglih 600 konjev in 750 Nm navora, kar je dovolj, da ta od 0 do 100 km/h zmore odšprintati v 3,5 sekunde, najvišja hitrost pa preseže 320 km/h. Pri Ferrariju pravijo, da so inženirji dodatno nadgradili še izpušni sistem, povsem na novo pa je razvito podvozje, ki posledično prinaša prihranek na teži in jasno tudi izboljšane vozne lastnosti. Temu primerno je Portofino opremljen z elektronskim diferencialom E-Diff tretje generacije, nadzorom zdrsa F1-Trac, sistem EPS (Electric Power Steering) bo omogočal še bolj odzivno krmiljenje, medtem ko bo sistem SCM-E (dvojno blaženje) pripomogel, da lukenj ali grbin na cestah voznik skorajda ne bo občutil.  

4,58 metra dolg kupe-kabriolet s pomično trdo streho, je delo oblikovalcev Ferrarijevega oblikovalskega studia, ki so linije za nov model kakopak iskali v aktualnih modelih 812 Superfast in GTC4 Lusso. Tudi v notranjosti je slika znana. Potniška kabina za dva prinaša enak volan kot pri 812 Superfast in multimedijo z osrednjim zaslonom, ki ga vgrajujejo v model GTC4 Lusso.

Več bodo povedali na salonu v Frankfurtu prihodnji mesec, ko bo znana tudi cena. Za zdaj je jasno, da bo prav Portofino nov najcenejši Ferrari, katerega cena pa zagotovo ne bo segla pod 200 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Še en superiorni izdelek iz hleva Maranella.
23.8.2017 23:46:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija