Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Volkswagen T-Roc
Po Golfu bo to najpomembnejši Volkswagen
Včeraj zvečer so ob italijanskem jezeru Como Volkswagnovci sedmi sili prvič predstavili novega športnega terenca, ki se čez dober mesec še enkrat predstavi v Frankfurtu, meseca novembra pa bo že prodajnega cenika Volkswagna v Sloveniji.
Peter Pirkovič Volkswagen
24. avgust 2017 | 9:33:35

T-Roc je za Volkswagen izjemno pomembnem model, saj so tovrstni avtomobilu še vedno v popolnem prodajnem vzponu, Volkswagen pa ima zelo visoka prodajna pričakovanja. Z vstopno ceno, ki se bo začela pod 20 tisočaki, T-Roc vstopa v segment, kjer bo boj za kupce zelo trd. Poleg znanih igralcev, v nekaj mesecih iz istega  koncerna na sceno prihajata še Škodin Karoq in Seatova Arona, medtem ko Audijev Q2 že nabira kupce. 

T-Roc se s svojimi 4,23 metra dolžine uvršča pod aktualnega Tiguana, izdelan je na znani tovarniški platformi MQB, kar mu prinaša obilo uporabnih dodatkov. Bolj zanimivo je dejstvo, da so se Volkswagnovci očitno odločili svoje avtomobile vse bolj drzno in moderno oblikovati, dodatno omogočajo izbiro dvobarvne karoserije, medtem ko je notranjost prepoznavno Volkswagnovska. Ta vključuje preglednost v voznikovem delovnem okolju, kakovostne materiale, udobje na sprednjih sedežih, dovolj prostora na zadnji klopi in obilico serijske in dodatne opreme. 445-litrski prtljažnik naj bi zadovoljiv vsakodnevne potrebe, dodatno je možno dno prtljažnika s posebno pregradno polico nastavljati na dve višini, v koliko to ne bo dovolj je možen še preklop naslona zadnje klopi, ki prinese skupno 1290 litrov. Kot dodatek Volkswagen ponuja električno odpirajoča se prtljažna vrata.

T-Roc bo na voljo s šestimi motorji, trije so bencinski in trije dizelski, z razponom moči od 85 do 140 kW. Prav tako bo športni terenec na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in 7-stopenjskim DSG samodejnim menjalnikom. Obenem je T-Roc serijsko opremljen s sistemom za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev in opozorilo za nenamerno menjavo voznega pasu, na spisku dodatne opreme pa se znajdejo še aktivni tempomat, prepoznava prometnih znakov, parkirni asistent in kup drugih. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Konkurenca se začne pri manj kot 15 000 evrov, dragi VW.
24.8.2017 11:10:20
bacco
VW je že zdavnaj ugotovil, da je mogoče dobro prodajat mal razegnjen nižji segment za ceno enega višje
24.8.2017 12:21:03
alfafil
Še posebej pri Škodi.
24.8.2017 16:56:52

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija