Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Ford Fiesta
Fiesta za vse okuse
Nova generacija male Fordove Fieste je v teh dneh zapeljala v prodajne salone po Sloveniji in ker so že ob spomladanski premieri kupci iz vse Evrope tovarno zasuli z naročili, bodo nekateri morali na svoj primerek počakati tudi do pol leta.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
25. avgust 2017 | 9:43:59

cenik.pdf

Seveda, brez panike, Fordov slovenski predstavnik je že v prvi fazi naročil dovolj vozil na zalogo, a zaradi prenatrpane proizvodnje, kjer vsakih 86 sekund luč sveta ugleda nova Fiesta, bo letošnja bera vendarle nekoliko bolj skromna (okrog 200 prodanih primerkov), če vzamemo za primerjavo, da so v najboljših letih prodali okrog tisoč Fiest letno. A kot pravijo pri Fordu, se bo stanje v letu 2018 zagotovo normaliziralo, zato bo ob koncu prihodnjega leta prodajna slika vsekakor bolj jasna.

Nova generacija Fieste bo primerna za veliko uporabnikov, temu primerno bo na voljo več opremskih različic, ki se bodo dopolnjevale v letošnjem in prihodnjem letu. Fiesta Trend in Style sta uveljavljeni različici, ki v ponudbi ne smeta manjkati, dodatno bo na voljo elegantna Fiesta Titanium, še bolj zanimivi pa bosta ST-line z nekoliko bolj športnimi potezami, ki jih lahko opazite na zgornjih fotografijah, in prvič tudi Fiesta Vignale, ki velja kot najprestižnejša. A prava poslastica prihaja še šele prihodnje leto konec pomladi. Športna Fiesta ST bo navduševala z 1,5-litrskim trivaljnikom z 200 konji, istočasno pa se paleti pridružuje tudi nekoliko bolj terenska Fiesta Active z dvignjenim podvozjem.

Skratka, nova generacija Fieste, ki v dolžino meri 4,04 metra, je nastajala na novi platformi, ki ji z novo strukturo prinaša prihranek na teži in temu primerno tudi svežo motorizacijo, kjer so na voljo za osnovo trije motorji. 1,1-litrski je na voljo z 51 in 63 kW, 1.0 Ecoboost s 74, 92 in 103 kW, za dizelske navdušence pa bo na voljo še 1.5 TDCi s 63 in 88 kW. Vsi, z izjemo 1,1-litrskega motorja, so serijsko povezani s šeststopenjskim menjalnikom, pri Ecoboost motorju s 74 kW pa je na voljo 6-stopenjski samodejni menjalnik. 

Kupci nove Fieste bodo brez dvoma cenili tudi dolg seznam varnostne opreme, kjer je veliko pomembnih dodatkov na voljo le za doplačilo. Sistem za samodejno zaviranje s prepoznavanjem pešcev je na primer na tem seznamu, tako kot tudi aktivni tempomat, prepoznavanje prometnih znakov, opozorilo za avtomobile v mrtvem kotu, opozorilo za prečni promet v primeru vzvratne vožnje ter kopica drugih. Omeniti velja tudi dejstvo, da bodo kupci lahko dodatno izbrali multimedijski sistem Sync3 in ozvočenje Bang&Olufsen. S sistemom Sync3 je na voljo tudi lebdeči 6,5- oziroma 8-palčni barvni zaslon na dotik, 4,2-palčni barvni zaslon pa dopolnjuje MyFord Dock, ki uporabnikom omogoča shranjevanje, namestitev in polnjenje prenosnih naprav, kot so telefoni in navigacijski sistemi. 

Fiesta nadgrajuje najboljšo vozno dinamiko v razredu, ki zagotavlja boljši oprijem, večjo zmogljivost pri ustavljanju in izboljšan občutek krmiljenja, vse to pa dopolnjuje boljšo kakovost in prefinjenost vožnje, saj so vse komponente skrbno optimizirane za udobje in maksimalno izkušnjo pri vožnji. Obsežnejša uporaba borovega jekla, lasersko varjenje, toga pritrditev sprednjega pomožnega okvirja in posebej varjena pritrdišča zagotavljajo povečanje vzvojne togosti za 15 odstotkov. Sprednji kolotek je povečan za 30 mm, zadnji za 10 mm, medosna razdalja pa za 4 mm, kar omogoča optimizacijo vzmetenja za uporabo večjih, 18-palčnih platišč. Lažja in bolj toga votla sprednja prečna vodila koles prispevajo k boljšemu nadzoru nad nagibanjem in boljšemu občutku pri upravljanju. Trenje pri krmiljenju je zmanjšano za 20 odstotkov, menjalniki pa zdaj zagotavljajo še bolj uglajeno prestavljanje. Fiestino podvozje nudi občutek pri vožnji skozi zavoje, podpira pa ga tudi elektronski nadzor vektorjev navora, ki izboljša vozno izkušnjo z občutenim zaviranjem notranjih koles za boljši prenos sile na podlago in večjo stabilnost v zavojih. Zavorne razdalje pri hitrosti 100 km/h so krajše za več kot osem odstotkov, zato so modeli z motorji z več kot 74 kW opremljeni s kolutnimi zadnjimi zavorami.

Trivratna Fiesta bo v Sloveniji na voljo za osnovnih 10.740€, za petvratno izvedbo pa bo potrebno odšteti 280€ več, v obeh primerih pa so že všteti akcijski popusti. Več o cenah v priloženi PDF datoteki. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
To je predrago...125 KS 1.0 Ecoboost pride več kot Focus 125 KS 1.0 Ecoboost s primerljivo opremo. Pa tisti zaslon na sredini gor in dol. Komande na volanu so pa pogreb....
25.8.2017 10:26:25
shark911
Jaz sem bil precej razočaran nad fordovim 1.0 trivaljnikom...1,2 TSI od VW je boljši od njega v vseh pogledih
25.8.2017 16:19:51

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija