Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Hyundai i30 Wagon
600-litrski prtljažnik za aktivne družine
Hyundai je na slovenski trg že prejšnji mesec poslal prve primerke karavanskega i30, a pravi napad na kupce začnejo v tem tednu, saj so pred dnevi dobili svež kontingent novih vozil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
29. avgust 2017 | 17:00:28

cenik.pdf

Kot so povedali pri Hyundaiju, parkirišče, kjer je stalo še nekaj zadnjih primerkov upokojenega i30, je prazno, zato zdaj vso energijo usmerjajo v prodajo prenovljenega i30, s katerim bi do konca letošnjega leta lahko zabeležili okrog 500 novih kupcev, od tega naj bi se jih dvesto odločilo prav različico Wagon.

Ta ima s kombilimuzinsko verzijo skupno platformo in tehniko, ne pa tudi ogromnega prostora, ki ga ponuja 602 litrov velik prtljažnik v osnovi, s preklopom naslona zadnje klopi pa uporabnik lahko pridobi zajetnih 1650 litrov, kar ga uvršča v sam vrh lestvice v njegovem segmentu. Dodatno ima i30 Wagon v prtljažniku še nekaj skritih odlagalnih mest, kar ni nepomembna informacija. Omeniti velja tudi dejstvo, da je karavan kar za 24,5 cm daljši od petvratne kombilimuzinske verzije, medtem ko je medosna razdalja enaka pri obeh in znaša 2650 mm.

Razvit v tehničnem centru v Russelsheimu in izdelan včeški tovarni v Nošovicah, se na slovenskem trgu ponuja s tremi bencinskimi motorji (1.4 MPI,1.0 T-GDI in 1.4 T-GDI) in z enim dizlom (1.6 CRDi) z razponom moči od 73,5 do 103 kW, medtem ko bodo kupci dodatno izbirali še med štirimi uveljavljenimi paketi opreme (Trend, Style, Premium in Impression). Že osnovi je i30 Wagon dobro založen z opremo, kjer med drugim ne manjka klimatska naprava, sistem za samodejno zaviranje v sili, radijski sprejemnik z MP3 predvajalnikom, za tiste, ki bodo nekoliko na široko odprli denarnice in izbrali višji nivo opreme pa si med serijsko opremo lahko obetajo 8-palčni zaslon z navigacijo TomTom, Bluetooth, samodejno klimatsko napravo, LED dnevne luči, kamero za vzvratno vožnjo, usnje na sedežih, veliko panoramsko stekleno streho, pametni ključ in gumb za zagon motorja, Bi-LED žaromete in električno nastavljive sedeže. Pregled cenika razkriva, da so pomembnejše varnostne asistence na spisku dodatne opreme oziroma pod okriljem določenih dodatnih paketov (več v priloženi PDF datoteki).

Cene i30 v karavanski izvedbi se gibljejo od 14.690€ do 23.890€, k vsakemu prodanemu vozilu pa pripada 140€ za prevoz in pripravo vozila ter 180€ za belo barvo oziroma 400€ za izbrano kovinsko ali mineralno barvo. Obenem pa je potrebno poudariti, da je i30, tako kot vsi ostali Hyundaiji, deležen 5-letne garancije brez omejitev kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija