Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Bentley Continental GT
Super prestižni Britanec, ki si zasluži pozornost
Bentley s Continentalom GT piše novo zgodbo. Tretjo po vrsti. Oblikovno spremenjen, a s preverjeno dvanajstvaljno tehniko pod pokrovom, je za pripravo promocijskega materiala najprej obiskal Jadransko magistralo.
Peter Pirkovič Bentley
30. avgust 2017 | 9:57:14

Continental je na trgu prisoten od leta 2003, osem let kasneje dobi drugo nadaljevanje, za začetek prihodnje pomladi pa je napovedana prodaja zadnje najnovejše generacije, kjer so si oblikovalci upali stopiti malce izven okvirjev. Najnovejši izdelek temelji na novi MSB platformi, kar mu prinaša 85-kilogramski prihranek, čeprav je njegova teža še vedno krepko nad dvema tonama (2250 kg). Novi Continental GT se je tudi dimenzijsko malenkostno spremenil. Za 135 mm je daljši, za 25 mm je širši, medtem ko je medosna razdalja pridobila 110 mm, kar se pozna v potniški kabini. So pa oblikovalci šli korak dlje. Če je sprednji del ostal soroden predhodniku, je zadek popolnoma na novo oblikovan in v povsem v nasprotju tistega kar bi od Bentleyja pričakovali. Seveda, so oblikovalci ideje za novo nadaljevanje tega modela črpali iz koncepta EXP 10 Speed 6.

Pri izbiri pogona se nikakor niso odrekli orjaku s šestlitrsko delovno prostornino in dvanajstimi valji, ki razvija moč 466 kW (626 KM) in osupljivih 900 Nm navora pri 1350 vrtljajih. Več kot dve toni težkega manekena ta motor požene do 333 km/h, do stotice pa pospeši v 3,7 sekunde, kar je za slabo sekundo hitrejše od predhodnika. Bojda prihodnje leto v cenik uvrstijo tudi V8 motor. Omeniti velja, da so Britanci zamenjali klasični štirikolesni pogon (60:40) z novim aktivnim 4x4 sistemom, ki hitreje in bolj preudarno preusmerja moč na določena kolesa, za prenos moči je zadolžen 8-stopenjski dvosklopčni menjalnik, prav tako pa so izboljšali celoten zavorni sistem. So si pa razvojniki za W12 motor pri nemškem koncernu sposodili inovacijo blagega hibridnega sistema (MHEV), ki posledično omogoča nekaj deset sekundno jadranje vozila pri hitrostih med 55 in 160 km/h, brez, da bi motor deloval. Podobno kot pri novem A8, gre pri tem za sistem 48-voltnega električnega omrežja, kjer je v prtljažniku vgrajena litij-ionska baterija in kot taka predstavlja zbiralnik energije za prej omenjeno jadranje, ki prinaša tudi do prihranka pri porabi goriva. Koliko ne razkrivajo.

Izjemna predstava sledi tudi v potniški kabini, kjer je uradno prostora za 4 potnike, a uživala bosta zgolj dva. Zdi se, da so oblikovalci šli še eno stopnjo višje in ustvarili zares ultra prestižno potniško kabino, kjer je vsak detajl posebej izbran. 12,3-palčni zaslon je središče dogajanja, dodatno težo ekskluzivnosti prinaša izbor materialov in bogata serijska oprema, na seznamu dodatne opreme pa se med drugim znajde vrhunsko ozvočenje Bang&Olufsen z 18 zvočniki in izhodno močjo 2200 vatov. LED matrični žarometi, zračno vzmetenje, antiroll sistem so samo nekateri asistenčni sistemi, ki so na voljo v novem Bentleyju Continental GT.

Pri Bentleyju cene za novinca še ne razkrivajo, so pa povedali, da se bodo prvi kupci z njim lahko vozili marca prihodnje leto. Pri Bentleyju niso pozabili niti na izvedbo GTC. Kabriolet predstavijo morda že prihodnje leto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Zunaj izjemno lep. Drugače ali ste prepričani da so ga toliko podaljšali, na uradni strani je moč razbrati da je novi Continental dolg 4,85 m, stari je bil 4,81 m.
30.8.2017 21:25:31
mzoret
Video in fotografije večinoma nastale na Hrvaški obali kakor vidim (Biokovo, Makarska, Pag). Kaj je narobe s Slovenijo, da k nam ne pridejo snemat?
31.8.2017 11:16:26
pirko
sej tudi tu pri nas veliko snemajo, Fiat Professional, Nissan v Posočju, Ferrari Portofino v KP in LJ...se kar najde...je pa res, da so te ceste pisane na kožo proizvajalcem za ustvarjanje takih fotografij..
31.8.2017 13:10:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija