Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Kia ProCeed
Seksi študija, ki morda postane serijski avto
Iz Kie sporočajo, da bodo prihodnji teden na salonu v Frankfurtu predstavili novo študijo, s katero pa ne bodo imeli posebnih transportnih težav. Namreč, ta je nastala v oblikovalskem studiu, le dobrih 500 m oddaljen od razstavišča.
Uredništvo Kia
7. september 2017 | 10:25:49

Koncept predstavlja novo karoserijsko različico Kie. Podaljšani hot hatch ohranja športni videz obstoječega Pro_cee’da, obenem pa združuje njegovo agresivno vizualno pojavnost z vsakdanjo vsestranskostjo. Model je temeljito predelan in predrugačen za novo generacijo voznikov ter prinaša drzno vizijo morebitnih članov družine cee'd nove generacije.

Nižji in vitkejši koncept Proceed, ki ga zaznamujejo spuščajoča se streha, mišičaste mere in kompakten videz, odlikuje tudi okretnost. Silhueto vozila dopolnjujejo številni izstopajoči oblikovalski detajli. Dinamične okenske obrobe sledijo strešni liniji do zadka, medtem ko agresiven videz v obliki ‘zob morskega psa’, dopolnjen z logom GT, poudari pomanjkanje B stebrička. Bočne stranice dodatno napihujejo bok in ustvarijo mišičast videz zadka vozila. Koncept je 'obut' v ogromna šestkraka 20-palčna aluminijasta platišča.

Čeprav so videz in dimenzije koncepta novi, vozilo uporablja nekatere dobro znane Kijine motive. Sem sodijo ikonična ‘tigrova maska’, s Stingerja sposojeni dizajnerski ‘otok’ na motornem pokrovu, zaobljeno vetrobransko steklo, zasteklitev celotne strehe ter Kiina nepremagljiva mešanica zaobljenih karoserijskih delov in napetih gub. Vsak element pripomore k predstavitvi koncepta Proceed kot zares moderne Kie.

Koncept izstopa tudi zaradi rdeče barve karoserije (Lava Red). Ta je nastala kot kombinacija večkratnega ročnega nanosa plasti črnega, srebrnega (kromiranega) in rdečega laka, kar ustvari sijajno, temno rdečo barvo karoserije.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Vedno bolje, moram priznati.
7.9.2017 10:32:14
alfafil
Smo že vajeni njihovih konceptov, papir pač.
7.9.2017 11:33:45

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija