Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti
Elektrognana klasika in avtomobil za leto 2040
Jaguarjevi mojstri so že večkrat dokazali, da jim drznosti ne manjka. Za poseben dogodek v Londonu so pripravili dva zanimiva projekta.
Peter Pirkovič Jaguar
8. september 2017 | 8:04:46

Oblikovalci in razvojniki so si zamislili kakšen bi bil avto leta 2040, ko bo ta del tako imenovanega carsharinga. Future-Type Concept je elektrognan avto s tremi sedeži (2+1), s številnimi zasloni notranjosti in posebno oblikovanim volanom (Seyer), ki ga je možno popolnoma odstraniti, saj je avto kakopak sposoben samostojne vožnje. Namreč, Ian Callum, možakar, ki stoji za obliko vseh novodobnih Jaguarjev, je prepričan, da je biti lastnik Jaguarja in ga voziti nekaj posebnega, zato so ohranili možnost vožnje tudi čez 20 let, ko naj bi na cesti vladali pametni avtomobila. No, to je vizija avtomobilskih proizvajalcev.

Istočasno so v razvojnem oddelku zaključili izjemno zanimiv projekt preobrazbe. Legendarnemu E-Typeu iz leta 1968 so namesto klasičnega šestvaljnika vgradili elektromotor (specifikacij ne razkrivajo) in paket baterij, kar bo zadostovalo za okrog 270 km vožnje, medtem ko od 0 do 100 km/h pospeši v 5,5 sekunde. Z novim pogonom, ki mu v potniški kabini prinaša osrednji zaslon na dotik, je E-Type za 80 kg lažji kot bi sicer imel klasičen motor. Avto bo namenjen zgolj za promocijske aktivnosti in najverjetneje ne bo na prodaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija