Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Peugeot 5008
Športni terenec, ki se najraje primerja s Škodo Kodiaq
Tako kot nekateri drugi so tudi pri Peugeotu pred časom ugotovili, da so športni terenci postali prodajni hit med kupci. Lansko leto se nam je najprej predstavil 3008, zdaj pa še novo nadaljevanje 5008, skupaj z modelom 2008 pa ti predstavljajo 60 odstotkov celotne Peugeotove prodaje.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
9. september 2017 | 9:53:36

cenik.pdf

Filozofija enoprostorca je postala preteklost, ki ni prinašala želenih prodajnih rezultatov, zato so na novi tovarniški platformi EMP2 začeli graditi najprej model 3008 in nato še njegovo podaljšano verzijo s sedmimi sedeži. Razlika med njima je zajetnih 19 cm v dolžino, medosje je za 16 cm daljše, za 2 cm je višji, oblikovno prinaša malce drugačen zadek, ki za doplačilo omogoča električno odpirajoča se prtljažna vrata in dodatna dva odstranljiva sedeža, kjer uporabnik pridobi še nekaj dodatnega prostora. V osnovi je prostora za 780 litrov, če pa preklopimo naslon treh dimenzijsko enakovrednih sedežev v drugi vrsti je prostora še veliko več, medtem ko je za prevoz daljših predmetov na voljo 3,2 metra prostora. Potniška kabina je pregledna in ergonomsko precej urejena, z nadaljevanjem filozofije armaturne plošče i-Cockpit pa je pri modelu 5008 vse podrejeno digitalizaciji. Za doplačilo, seveda.

Za pogon 5008 skrbijo dva turbo bencinska motorja (1.2 THP in 1.6 THP) z močjo 96 in 121 kilovatov, v ponudbi dizlov pa so 1,6-litrski HDi s 73 in 88 kW, zmogljivejši dvolitraš se ponaša s 110 kW moči in 133 kW ter s samodejnim menjalnikom, a samo v kombinaciji različice GT. Štirikolesnega pogona tudi pri večjem 5008 ne bo na voljo, saj Peugeotovci zaupajo svoji alternativi sistemu Grip Control, za vožnjo po strmini pa je na voljo še sistem za nadzorovan spust. Oba sta del dodatne opreme, katere strošek znaša 790€ oziroma 280€ pri izbiri bogatejšega paketa opreme.

V prodajnem ceniku je na voljo 5 paketov opreme, a kot povedo odgovorni, v zadnjih letih beležijo vse povpraševanja po bogateje založenih paketih opreme. Na izbiro je tako Access, Active, katere kupci povečini spuščajo, bolj pozorni pa so na Allure, GT Line in kraljevski GT. Podrobnosti opreme v priloženi PDF datoteki. Cene se za velikega športnega terenca začnejo pri slabih 23 tisočakih in zaključijo pri 37.588€ za izvedbo z najmočnejšim dizlom in GT opremo. Model 5008 so prvič predstavili na avtomobilskem salonu v Ljubljani, aprila letos in od takrat prejeli okrog 50 naročil. Do konca letos bi radi na ceste poslali skupno 200 primerkov, prihodnje leto pa okrog 500.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija