Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Land Rover Discovery SVX
Prestiž in terenske sposobnosti
Že pred leti je šef Jaguarjevega oddelka SVO, John Edwards, kot glavne značilnosti divizije izpostavil prestižnost, zmogljivosti in terenske sposobnosti.
Marko Hanželič
12. september 2017 | 10:26:00

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations je splavil model Discovery SVX, ki ga od manj potentnih sotrpinov loči tudi večja oddaljenost od tal, kar seveda pomeni tudi boljše terenske sposobnosti, ki jih še izboljšuje predelan Land Roverjev Terrain Response 2 sistem, ki je prirejen za ekstremne pogoje, kjer je potrebno še več oprijema. Svoje dodajo tudi 20-palčna kolesa in pnevmatike Goodyear Wrangler dimenzij 275/55R20.

Novost je tudi sistem Hydraulic Active Roll Control, ki vozniku pomaga pri manevriranju na brezpotjih in v blatnih predelih, kjer je potrebna konstnantna, a nizka hitrost. Pod motornim pokrovom Discoveryja SVX sicer rohni petlitrski V8 s 381 kW (518 KM) največje moči in 625 Nm največjega navora, pri SVO pa so poskrbeli še za nekaj estetskih dodatkov in posebno Tectonic Grey sivo barvo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija