Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Borgward Isabella
Isabella je postala Iza
Moderna interpretacija klasičnega nemškega modela iz petdesetih s futuristično obliko in električnim pogonom.
Marko Hanželič
12. september 2017 | 18:40:46

Tovarna Borgward je svoja vrata zaprla leta 1961, znamka pa je s pomočjo kitajskega kapitala ponovno zaživela pred dobrima dvema letoma, ko so predstavili SUV-ja po imenu BX7. Sledil je BX5 in precej uspešen nastop na kitajskem tržišču. S tem so zrasli tudi apetiti po udeležbi na evropskem tržišču, prvva znanilka sposobnosti nemško-kitajske naveze pa je prav atraktivna Isabella.

"Gre za moderno interpretacijo nekoč zelo opevanega in priljubljenega Borgwardovega modela.", pravi Anders Warming, glavni oblikovalec pri Borgwardu in dodaja: "Želeli smo ustvariti popolno harmonijo med organskimi in strogimi geometričnimi linijami ter ustvariti obliko, za katero se zdi, da tudi v mirovanju daje občutek gibanja in mislim, da nam je uspelo."

V notranjosti so se odločili za minimalističen pristop z zasloni na dotik, vstop pa omogočajo vsaksebi se odpirajoča stranska vrata. O samem pogonu pri Borgwardu niso bili preveč zgovorni, razkrili so le, da Isabello poganja električna energija. 

Tudi o tem, ali morda v prihodnje lahko pričakujemo tudi serijsko različico, pri Borgwardu še molčijo, vsi pa bolj ali manj vemo, da je vse skupaj odvisno predvsem od uspeha izven meja Kitajske.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija