Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes Concept EQA
Napoved Mercedesove električne prihodnosti
Nova študija zvezde iz Stuttgarta je vse bližje realnosti, ki naj bi zavladala na avtomobilskem trgu v prihodnjem desetletju.
Peter Pirkovič
13. september 2017 | 10:02:33

Električni Concept EQA ima vgrajena dva elektromotorja, ki skupaj razvijata 200 kilovatov moči, slednja pa se razporeja  med sprednjimi in zadnjimi kolesi. Baterije (60 kWh) zagotavljajo za kar 400 km vožnje v idealnih razmerah. Gre za vstopni model prihajajoče Mercedesove električne flote, ki jo bodo prodajali pod znamko EQ. Očitno bo eden od prepoznavnih elementov osvetljen Mercedesov logotip, ki ga obkrožata žarometa z rebrasto strukturo svetilnih elementov. Študija, ki temelji na platformi MEA, bo v serijski izvedbi nastajala v tovarni v Rastattu, začetek prodaje pa je napovedan za 2019.

Prvi mož Daimlerja je ob predstavitvi študije, na včerajšnji tiskovni konferenci napovedal, da bo Mercedes do leta 2022 na trg poslal vsaj 10 električnih modelov, kar z drugimi besedami pomeni, da je preporod znamke pred vrati.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija