%> Slovenska premiera: Volvo XC60 - Po devetih letih v lov na nove kupce | Avtomanija - Najhitrejša avtomobilska stran
Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Volvo XC60
Po devetih letih v lov na nove kupce
Švedi so ob koncu poletja so k nam poslali prve primerke nove generacije modela XC60, katerega se bo letos razveselilo dobrih 50 kupcev, prihodnje leto pa računajo na prodanih 150 primerkov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. september 2017 | 15:43:21

cenik.pdf

XC60 je pravzaprav pomanjšani XC90, ki se od večjega brata opazno razlikuje po dimenzijah, saj je v dolžino dobrih 26 cm krajši  in meri 4,68 m, od večjega brata pa je jasno prevzel tudi vse najboljše gene. XC60 je nastajal na znani platformi SPA, kjer so nastajali trije zadnji aktualni Volvovi modeli, medtem ko je manjši XC40, ki na ceste prihaja februarja prihodnje leto, že grajen na na popolnoma novi platformi.

Predhodnik sedanjega modela je na trgu zdržal neverjetnih 9 let, kar je dolga doba na trgu, a kljub dolgotrajnemu nastopanju brez konkretnejše prenove, je pri Volvu predstavljal dobro tretjino nove prodaje. Oblikovno opazno soroden z večjim bratom bo nagovarjal obstoječe kupce modela XC60, čeprav so v prvi fazi na voljo zgolj modeli z več opreme in posledično višjo ceno. Poleg všečne zunanje in notranje oblike, je pri Volvu na prvem mestu varnost. Serijsko je novi XC60 z večino znanih varnostnih asistenc, nekaj dodatkov pa je pristalo tudi na seznamu za doplačilo. Izpostaviti velja sistem samodejnega zaviranja s prepoznavo pešcev, sistem, ki voznika opozori in samodejno popravi smer vožnje, v kolikor ta zavija z voznega pasu, tu je tudi asistent za preprečitev odvzema prednosti pri zavijanju v levo in sistem, ki pomaga pri sunkovitem manevriranju v primeru ovire na cesti. Notranjost prinaša znano sliko iz modela XC90, kjer prevladuje izbira kakovostnih materialov, natančnost pri izdelavi in dobra ergonomija. Velik pomen ima tudi osrednji velik zaslon, kjer voznik najde vse informacije in večino sistemov tudi upravlja. Multimedija se povezuje tako z Appli kot Android izdelki, kupci pa si ob tem dodatno lahko omislijo še DAB sistem, navigacijo Sensus in vrhunsko ozvočenje Bowers&Wilkins, katere cena znaša debele tri tisočake.

XC60 bo v začetni fazi slovenskim kupcem na voljo samo s štirikolesnim pogonom in s petimi motorji.  Dvolitrski bencinski turbak s 187 in 235 kW se predstavlja pod oznako T5 in T6, medtem ko ima hibridna verzija T8 dodaten elektromotor, ki skupaj z dvolitrskim turbo motorjem razvija 299 kW. Ponudbo dizlov sestavlja le dvolitrski štirivaljni dizel z dvema stopnjama moči, 190 in 235 kW. Prihodnje leto se bo cenik dopolnil še z najšibkejšim dizlom D3 in z osnovnim paketom opreme Kinetic. Trenutno so na voljo Momentum, Inscription  in uveljavljeni R-Design, ki prinaša precej bolj vpadljivo zunanjost in bogato založeno potniško kabino. 

V dogovoru s tovarno bodo na slovenskem trgu dodatno ponujali še XC60 s paketom Momentum+, ki poleg serijske opreme prinaša 12,3-palčne digitalne merilnike, navigacijo, LED žaromete in nekaj drugih dodatkov. Hkrati bo ta izvedba, s ceno 46.990€, cenovno za kupce tudi najugodnejša, saj po rednem ceniku najosnovnejša cena novega XC60  znaša dobrih 50 tisočakov. Podrobnosti o opremi in cenah v priloženem ceniku.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
To je to!
14.9.2017 22:47:37
alfafil
Cena tudi.
14.9.2017 23:40:36
911
Primerna! Vrh se plača, vsaj prodajne številke govorijo tako!
15.9.2017 0:00:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija