Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Nissan Qashqai
Z novim obrazom v trd boj za kupce
Svoj kos pogače v segmentu športnih terencev želi ohraniti tudi Nissan, ki v teh dneh na ceste pošilja prenovljenega Qashaqaija. Ta je pred leti oral ledino v tem segmentu, v zadnjem času pa na mesečni ravni prepriča okrog 60 kupcev.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
18. september 2017 | 17:20:31

V stilu ostalih novejših Nissanov je tudi Qashqai dobil znane oblikovne linije, z vložkom ostrine in modernosti. Najbolj opazne so spremembe na sprednjem delu, osvežena je ponudba platišč, novih je nekaj barv zunanjosti, veliko več popravkov pa so razvojniki namenili podvozju, za izboljšanje voznih lastnosti, in potniški kabini, kjer vse diši po novem. Vgrajeni so kakovostnejši materiali, izboljšana je zvočna zaščita, armaturna plošča prinaša nov volan in prenovljeno multimedijo z zaslonom na dotik, kjer je na voljo tudi navigacijska naprava. Obstoječim štirim paketom opreme (Visia, Accent, N-Connecta in Tekna) so ob prenovi dodali še eno dodatno stopnjo za tiste bolj zahtevne kupce, ki so pripravljeni na široko odpreti denarnico. Tekna+ tako prinaša Nappa usnje na sedežih in zadnji klopi, veliko panoramsko stekleno streho, ogrevano vetrobransko streho in nekaj varnostnih asistenc, ki so sicer na spisku dodatne opreme (opozorilo na prečni promet pri zapuščanju parkirnega mesta, opozorilo na vozila v mrtvem kotu, opozorilo v primeru utrujenosti voznika...). Dodatno so posodobili še sistem za samodejno zaviranje v sili, ki po novem prepozna tudi pešce, od marca prihodnje leto pa bo Qashqai na voljo s sistemom Pilot Pro za polavtonomno vožnjo. A ta bo na voljo le z 1,6-litrskim dCi motorjem.

Motorna paleta ostaja enaka. Bencinsko ponudbo predstavljata 1,2-litrski turbo s 85 kW in 1,6-litrski turbo s 120 kW moči, medtem ko pri dizlih še naprej ostajajo pri 1,5-litrskem dCi motorju z 81 kW in 1,6-litrskem štirivaljniku s 96 kW, ki je kot edini na voljo s štirikolesnim pogonom. Samodejni X-Tronic menjalnik je na voljo zgolj pri 1,2-litrskemu turbo motorju.

Kaj pa cene? Pri Nissanu pravijo, da so Qashqaija malce repozicionirali, kar posledično pomeni, da cena v povprečju nižja za 1000 do 1500€. Torej, osnovni Qashqai tako stane malenkost pod dvajset tisočaki, najdražji pa doseže ceno 33.600€. K temu v prvi fazi dodajo še 7 let oziroma za 160 tisoč kilometrov jamstva.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija