Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Jeep Compass
Druga generacija dopolnjuje paleto Jeepov
Po desetletju mirovanja je pri Jeepu svoj pomen znova dobil Compass, ki je v teh dneh zapeljal med slovenske kupce. Uvrščen med Renegada in Cherokeeja bo skušal prepričevati širok krog kupcev.
Peter Pirkovič
20. september 2017 | 17:43:09

cenik.pdf

Dobrih 13 cm daljši od vstopnega Jeppa Renegada in za 5 cm krajši od večjega brata Cherokeeja, so pri ameriški oblikovalci poskrbeli, da je nova generacija oblikovno sorodna z največjim Grand Cherokeejem, kar posledično pomeni, da bo na cesti brez dvoma deležen pogledov. 4,39 metra dolg Compass bo uporabnike navdušil z razmeroma prostorno potniško kabino in 438-litrskim prtljažnim prostorom. Odvisno od izbire paketa opreme bo del notranjosti odet v usnje, armaturna plošča lahko gosti osrednji zaslon v velikosti 5, 7 ali 8,4 palcev, s podpornim multimedijskim sistemom Uconnect, ki med drugim prinaša tudi zanimivo aplikacijo Jeep Skills. Slednja vozniku omogoča pregled uporabnih podatkov, ko se ta nahaja na vožnji po terenu (merjenje naklona, nagiba, tlaka v gumah in prikaz nadmorske višine). Dodatno so tu na voljo še USB vmesnik, Bluetooth in predvajanje slike s kamere na zadku.

Compass bo tako kot vsi ostali bratje iz družine Jeep na prvo mesto postavljal terenske sposobnosti vožnje, ki mu jih v prvi vrsti zagotavlja  štirikolesni pogon, kjer je pogon sicer večino časa speljan na sprednji kolesni par. Obenem velja omeniti, da je ta opremljen z zaporo diferenciala in s sistemom Selec-Terrain, ki ponuja pet načinov vožnje (Auto, Snow, Sand, Mud in ekskluzivni Rock pri modelu Trailhawk). Motorna paleta je sestavljena iz znane motorizacije italijanskega koncerna. Bencinsko paleto predstavlja 1,4-litrski MultiAir s 103 kW in 125 kW, ki je opremljen z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in s pogonom 4x4, medtem ko se dizelski štirivaljniki predstavljajo z 1,6-litrsko prostornino s 88 kW in dvolitrsko tehniko s 103 ter 125 kilovati. Oba imata na voljo 4x4 pogon in prej omenjeni 9-stopenjski menjalnik.

Pri razvoju novega modela Jeep Compass je bilo glavno vodilo varnost voznika in sopotnikov, kar dokazuje tudi pet zvezdic na testu EuroNCAP v vseh kategorijah - med drugim za zaščito odraslih, zaščito otrok, zaščito pešcev in za varnostne sisteme pomoči pri vožnji. Vanj je lahko vgrajenih več kot 70 aktivnih in pasivnih varnostnih ter zaščitnih funkcij, ki, med drugim, vključujejo: sistem opozarjanja na čelno trčenje, sistem LaneSense za opozarjanje ob zamenjavi pasu, spremljanje mrtvega kota, preverjanje prostora za vozilom, kamero za vzvratno vožnjo ParkView z dinamično mrežo, sistem za samodejno bočno in kotno parkiranje, prilagodljivi tempomat (Cruise Control), elektronski nadzor stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila in šest standardnih varnostnih blazin. 

Compass bo na slovenskem trgu na voljo za osnovnih 23.490€, odvisno od želja kupcev po izvedbah in dolžini seznama opreme, se bo temu primerno povečevala tudi končna cena (več v PDF priponki). Bodo pa vsi kupci z nakupom deležni dodatnih treh let jamstva (ali 120.000 prevoženih km), ki nastopijo po izteku dveletne splošne garancije. Pri Jeppu še dodajajo, da vsem kupcem v tem času podarijo še komplet zimskih gum, ki spada pod novo zasnovan paket ugodnosti, a o tem kupce podrobno seznanijo pooblaščeni trgovci. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Cena vstopnega modela je na videz ugodna, neka sport oprema z 16 colskimi platišči, z ročno klimo, brez park senzorjev...Spodobni se začne pri skoraj 30 000 evra. Srečno z prodajo v slo.
22.9.2017 8:29:43
bacco
Če pogledaš cenik od recimo Seat Atece, je tale Jeep prav ugoden
22.9.2017 9:42:08

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija