Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Volvo XC40
Kompaktnost po nordijsko
Pri Volvu so predstavili svojega kompaktnega predstavnika družine XC, ki so mu dodelili številčno oznako 40.
Marko Hanželič
21. september 2017 | 17:39:00

Švedi so tudi sicer zelo uspešni na področju športnih terencev, svoje možnosti pa so si z novincem še bistveno izboljšali. Preden se lotimo samega opisa avtomobila, velja omeniti, da Volvo z XC40 odpira tudi novo poglavje v načinu kupovanja avtomobilov, saj bo novinca mogoče kupiti kar na spletu, in sicer prek platforme, ki so jo poimenovali Care by Volvo.

Platforma bo sicer na voljo le na nekaterih tržiščih, v začetku pa bodo kupci lahko posegli po modelu D4 AWD s štirivaljnim dizlom in največjo močjo 138 kW (188 KM) ali modelu T5 AWD največje moči 179 kW (244 KM). Oba modela sta serijsko opremljena z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom Geartronic, kasneje pa lahko računamo še na model T3 s trivaljnikom največje moči 115 kW (156 KM), šeststopenjskim ročnim menjalnikom in pogonom na sprednji kolesni par. Kasneje gre pričakovati še hibridno različico ter seveda že večkrat napovedani EV.

Ob več nivojih opreme (Momentum, R-Design in še kaj) seveda ne bo manjkalo serijske varnostne opreme, ki jo poznamo iz modelov XC60 in XC 90, pri Volvu pa obljubljajo tudi poavtonomen način vožnje, ki ga tržijo pod oznako Pilot Assist. Začetek proizvodnje je predviden za začetek novembra, prve dobave pa bodo v začetku prihodnjega leta.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
1-2-3
Oblikovno je meni všeč, ampak kaj so pa delali spredaj na boku?! Tista reža na boku (med pokrovom in bočnim panelom?) tako seka vn, potem se pa kar meni nič tebi nič konča pri vratih, brez da bi se nadaljevala ta reža v neko izrazito stransko linijo. Škoda je to pri superbu zelo lepo rešila. Poleg tega pa mi še pade v oči, da se pokrov zaključi višje kot je kovinski del vrat, sploh pri belem je opazno to in meni pokvari bočno linijo avtomobila. Vem da so to bolj take pripombe, ampak pri avtu takega ranga in gotovo ne z majhno ceno bi pričakoval, da bodo tudi take podrobnosti v nulo.
21.9.2017 21:30:33
kamiKaZaA
Meni je avto zelo všeč. Tako od zunaj kot od znotraj. Morda si ga nabavim čez par let, rabljenega seveda, za novega ni penezov.
21.9.2017 21:54:16
Drocky
S crno streho zgleda s strani ko hyundai matrix. So pa kr drugacni po obliki od konkurence
21.9.2017 22:07:22
alfafil
C stebriček mi je malo prevelik, preširok. Od zadaj je ,hm, no ja...Itak bo drag, za nas (zame).
22.9.2017 8:26:07
911
Zanimiv, zadaj pa po vzoru S90 samosvoj, ampak posledično prepoznaven. S pripombo 1-2-3 se pa strinjam, da bi vsaj po slikah sodeč bilo lepše če bi se pokrov motorja in kovinski del vrat združila na isti višini. Mi je pa zanimivo od kje prepisujete tehnične podatke, sem šel pogledat na par uradnih strani Volva pa nikjer nisem zasledil da bi bil D4 138 kw ampak tako kot pri drugih modelih D4 140kw, za T5 je tudi narobe podatek. Saj razlika je mala, ampak to so neke osnove objavljanja, mar ne?
22.9.2017 9:49:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija