Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Range Rover Velar
Za Velarjem se bodo ozirale tudi ženske
Četrti predstavnik družine Land Rover je zdaj na voljo tudi slovenskim kupcem. Z osnovno ceno 62 tisočakov največjega tekmeca vidi v Porsche Macanu in BMW-ju X4, a ne glede na pestrost ponudbe v tem razredu odgovorni napovedujejo, da bi letno lahko prodali do 30 vozil.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
27. september 2017 | 18:13:35

cenik.pdf

Letos na ženevskem salonu predstavljeni Velar se uvršča med brata RR Evoqua in RR Sporta, zato so pri JLR prepričani, da se bodo zanj zanimali predvsem novi kupci, ki niso še nikoli vozili avtomobilov znamke Land Rover, hkrati pa si želijo zabeležiti višji odstotek nežnejšega spola. 4,8 metra dolg SUV bo prepričeval z uveljavljeno obliko zunanjosti in notranjosti, ki so jo angleški oblikovalci še dodatno izpilili in povrh vsega dosegli ugoden koeficient zračnega upora (0,32). Na voljo v trinajstih različnih barvah in s platišči, ki lahko merijo od 18 do 22 palcev bo Velar opremljen s klasičnimi LED žarometi, a kupec si dodatno lahko omisli tudi aktivne LED žaromete, matrične ali celo laserske LED žaromete, ki zmorejo osvetljevati do 550 m. Notranjost obdana z izbranimi materiali in novo zasnovo armaturne plošče, kjer je vse na svojem mestu in na dosegu voznikove roke, največji napredek prinaša v odločitvi, da se klasični gumbi umikajo digitalnim zaslonom na dotik. V primeru Velarja sta na osrednji konzoli lahko na voljo dva deset palčna zaslona, kjer uporabnik lahko upravlja večino sistemov, medtem ko drugi nudi možnost upravljanja bogate multimedijske vsebine. Digitalizirani so kakopak tudi merilniki (12,3-palčni zaslon). Prostora v potniškem delu ne bo primanjkovalo, tako kot ne v prtljažniku, kjer je v osnovi na voljo 673 litrov prostora, z nekaj dodatnimi potezami pa je tega možno povečati še za dodatnih 1100 litrov.

Velik poudarek pri Velarju je namenjen tudi terenskim sposobnostim, čeprav smo prepričani, da bo majhen odstotek tistih, ki bodo preskušali ali ta zmore 65-centimetrsko brodenje v vodi, ali pa če se je sposoben se spopasti z blatom. Terenski karakter je tudi pri Velarju osnova, ki se kaže v serijskem štirikolesnem pogonu in v doplačljivem zračnem vzmetenju, od katerega je jasno odvisen tudi odmik karoserije od tal. Maksimalna oddaljenost lahko znaša 251 mm, medtem ko je običajen odmik znaša 21 cm. Vozilo se zaradi zračnega vzmetenja pri hitrostih nad 105 km/h spusti za 10 mm, ko motor ne deluje, funkcija samodejnega prilagajanja višine vzmetenje spusti za 40 mm, medtem ko pri terenskemu načinu vozilo pri hitrostih pod 50 km/h karoserijo dvigne za 46 mm v primerjavi z običajnim načinom in tako doseže najvišjo višino vozila v razredu, na prej omenjenih 251 mm. Tako kot ostali družinski velikani ima tudi Velar možnost izbire različnih programov vožnje.

Pri Velarju, ki zmore vleči do 2500 kg težak tovor, bo na izbiro pet motorjev. Dvolitrski dizelski štirivaljnik bo na voljo s 132 in 176 kilovati, iz družine Ingenium prihaja tudi bencinski dvolitrski štirivaljnik z 250 konji, dodatno pa je na voljo še trilitrski dizelski V6 z 220 kilovati, vrh ponudbe pa bo predstavljal 380-konjski trilitrski V6 turbo bencinski motor. Vsi omenjeni motorji so opremljeni z 8-stopenjskim ZF-ovim samodejnim menjalnikom. Omeniti velja tudi bogat spisek serijskega varnostne opreme, kjer ne manjka naprimer sistem za samodejno zaviranje v sili.

Na slovenskem trgu bo najnovejši terenec na voljo v izvedbah Velar in Velar R-Dynamic, ta dva pa se bosta nadgrajevala s paketi opreme Base, S, SE in HSE. V prvem letu prodaje kupcem ponujajo še izvedbo First Edition, ki ima bogat seznam dodatne opreme (celotna notranjost v usnju, usnjeni sedeži, 1600-vatno ozvočenje Meridian, laserski LED matrični žarometi in 22-palčna platišča). Kot že zapisano, vstopni Velar pri nas stane 62.452€, odvisno od želja pa končna cena lahko preseže 120 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija