Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Polestar 1
Švedski hibridni športnik
Švedi so lansirali odvrtek znamke Volvo, to je Polestar 1.
Artur Švarc
17. oktober 2017 | 20:10:32

Nekdaj oznaka za nadmočno navite švedske opeke je zdaj ugledala svet kot samostojna znamka. Veličastni dvovratni kupe izhaja iz 4 leta starega Concept Coupeja, delno pa je postavljen na platformo SPA, ki jo imajo tudi 90-ice in novi XC60, nekatere komponente pa so razvite čisto na novo.

Posledično to ni le kupejevska različica S90 s štirimi sedeži, pač pa presneto navit stroj, saj hibridni pogno razvija kar 600 konjev in 1000 Nm navora.

Samih podrobnosti o bateriji ni, menda pa naj bi zadoščala za kar 150 kilometrov, kar pomeni, da je Polesarjev prvenec rekorder po dosegu med hibridi. Celotna zunanjost je narejena iz karbona, zaradi česar je avto lažji, pa tudi za 45% trdnejši. Zadnja os je v domeni elektromotorjev in vektorskega usmerjanja navora.

Zmogljivosti pri Volvu niso razkrili, je pa jasno, da S90 T8 do stotice pospeši v 5,2 sekunde, medtem ko ima Polestar 1 še 200 konjičev več, tako da... naj vam malce dela domišljija.

Avto bo na trgu šele 2019, najprej bodo v kitajskem Čengduju sredi 2018 dokončali tovarno. 2019 naj bi prišel še Polestar 2, manjša limuzina za napad na Teslo 3, ki bo čisti električar, medtem ko imajo v mislih tudi SUV.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
911
Moja napoved. Ta avto ne bo nikoli ugledal luč sveta in nikoli ne bomo sploh zvedeli točnih tehničnih podatkov. Tole je tipanje trga (jaz osebno menim, da v tem avtu ni nobenega 600 konjskega sistemskega motorja ampak je kar lepo T8 od S90 z 407 konji in to je to), ki pa bo padlo zelo hitro na realna tla ko ne bo nobenih naročil, za njega namreč želijo kar 135k eur in še nekaj, tale gril izpade lep samo če je na njem znak Volvo, tale čudni znaki na avtu zraven pa uporabijo vse kar uporablja Volvo (zunanjost, notranjost) izpade ceneno. Žal tukaj so pa izpadli tile Švedi bebci na kubik.
17.10.2017 20:27:34
jjs
Tudi jaz sem glede prihodnosti te znamke skeptičen, zagotovo pa ne tako zelo kot 911. Nekaj naročil bodo prispevali Kitajci, ki jim je avto +/-pisan na kožo, nekaj Švedi. Manjkalo jih ne bo - naročiti ga je mogoče od danes in to brez kakršnega pologa. Koliko bo potem realne letne prodaje, je težko reči, a po mojem bo štirištevilčna.
17.10.2017 21:42:20

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija