Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Lamborghini Terzo Millennio
Vrnitev v prihodnost
Ko je pred več kot pol stoletja Ferruccio rekel Enzu, da si lahko svoje avtomobile nekam zatlači in poleg traktorjev začel izdelovati še superšportnike, o najbolj norem konceptu še ni sanjal nihče.
Artur Švarc
7. november 2017 | 12:39:14

Tretje tisočletje ali Terzo Millennio je najnovejši koncept, ki so ga v Sant’Agati izdelali v sodelovanju z MIT. MIT kot ena največjih tehničnih valilnic je seveda prispeval tehnologijo, ki je danes pravzaprav še ni na obzorju – med drugim TM, ki je električar, energijo shranjuje v kondenzatorje, ampak takih z ustrezno gostoto za zdaj še niso iznašli, čeprav bi bile prednosti pred akumulatorji več kot očitne. Pri Lambotu preučujejo tudi kompozitne baterije z nanotehnologijo in MT bi lahko uporabljal obe tehnologiji.

Koncept poganjajo štirje elektromotorji, v vsakem kolesu eden, šasija je karbonska, pri njej pa tudi preizkušajo tehnologijo shranjevanja energije v teh kompozitnih materialih. Koncept bo bržkone tudi ostal concept, kaže pa na Lamborghinijevo vizijo hiper giga tera penta športnikov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija