%> Slovenska premiera: VW Tiguan Allspace - Za slabe tri tisočake več prtljažnika in prostora na zadnji klopi | Avtomanija - Najhitrejša avtomobilska stran
Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: VW Tiguan Allspace
Za slabe tri tisočake več prtljažnika in prostora na zadnji klopi
Po aprilski premieri na avtomobilskem salonu v Ljubljani, je podaljšani Tiguan Allspace zdaj nared za prodajo na slovenskem trgu. Pristojni napovedujejo, da bi v prihodnjem polnem letu lahko prepričali okrog 400 kupcev, medtem ko se bo za klasičnega Tiguana odločilo še vsaj trikrat več kupcev.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
7. november 2017 | 13:24:43

cenik.pdf

Z različico Allspace bodo skušali poiskati kupce, ki na prvo mesto postavljajo obilno prostornost in možnost dokupa dodatnih dveh sedežev. Vizualno se Tiguan Allspace od svojega krajšega brata pravzaprav ne razlikuje, v tem primeru gre bolj za igro dimenzijskih številk. Allspace ima za 109 mm daljše medosje, kar mu prinaša za 6 cm več prostora za kolena v drugi vrsti, posledično pa se mu je  za 21,5 cm povečala tudi skupna dolžina, ki zdaj meri 4701 mm. Seveda, je ob novih dimenzijah nekaj pridobil tudi prtljažni prostor. Poleg možnosti vgradnje dodatnih dveh sedežev (dodatek 660€), ima ta v osnovi za 145 litrov več prostora (skupno 760 litrov), hkrati pa ob preklopu naslona zadnje klopi uporabnik dobi na voljo slaba dva metra (1921 mm) za nalaganje daljših stvari. 

Pri motorni paleti je izbira možna med dvema bencinskima in tremi dizelskimi motorji. Slednji imajo za osnovo 2.0 TDI motor z močjo 110, 140 in 176 kilovatov, medtem ko bencinska ponudba nosi vsebino dveh motorjev; 1,4-litrski TSI s 110 kW in 2.0 TSI s 132 kW. Praktično pri vseh je možna kombinacija štirikolesnega pogona 4Motion in sedemstopenjskega DSG menjalnika oziroma ta je ponekod celo edina možna izbira. 

Tiguan Allspace, ki v Slovenijo, tako kot Audi Q5, prihaja iz mehiške tovarne, je obogaten s številnimi naprednimi asistenčnimi sistemi (odvisno od paketa), serijsko pa naj bi paketi opreme ponujali več opreme. Že pri osnovni izvedbi Trendline dodatno vključuje strešne letve (v črni barvi), multimedijski sistem Composition Colour s paketom Connectivity (vmesnik za telefon in USB-vhod), večfunkcijski volan, elegantne trapezaste obrobe izpušnih cevi in variabilno prtljažno dno. Še večji preskok je opazen pri paketih opreme Comfortline (ki med drugim dodatno vključuje električna prtljažna vrata in srebrne strešne letve) ter Highline (kot Comfortline, dodatno med drugim še žarometi LED-tehnologijo in sistem Keyless Access za dostop in zagon brez ključa). 

Cenovna razlika med klasičnim in podaljšanim Allspace Tiguanom znaša med 2500€ in 3000€, zato se vstopna cena novinca z bencinskim motorjem začne šele pri 28.884€, medtem ko cena sicer priljubljenih dizelskih verzij krepko skočijo čez trideset tisočakov. A to je zgolj redni cenik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija