Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Chevrolet Corvette ZR1
Priklenjena na cesto
Chevrolet je obelodanil težko pričakovano Corvette ZR1.
Marko Hanželič
13. november 2017 | 6:02:45

Američani so ob predstavitvi zaposali, da gre za najhitrejši in najmočnejši primerek sploh, iz 6,2-litrskega LT5 V8 pogonskega agregata pa so uspeli izvabiti 536 kW (755 KM) in 968 Nm največjega navora. Motor je lahko povezan s sedemstopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, pri čemer najvišja hitrost v vsakem primeru presega 337 km/h.

Zaradi dodatnih konjev pod pokrovom motorja so Corvette povsem spremenili videz sprednjega dela in dodali prag, s katerim naj bi dosegli še nekaj več potiska. Hkrati so spremenili zasnovo pokrva motorja in poskrbeli za dodatne dovode svežega zraka proti motorju.

Corvette ZR1 bo na voljo z dvema aero paketoma, pri čemer je osnovni »Low Wing« namenjen tistim, ki jim je pomembna predvsem čim višja končna hitrost. V vsakem primeru pa nov aero paket poskrbi za 70 odstotkov več potiska kot paket pri modelu Corvette Z06.

Za doplačilo je na voljo tudi ZTK Performance Package, ki zaradi večjega zadnjega spojlerja še bolj priklene avto k tlom, v komplet pa so vštete tudi Michelin Pilot Sport Cup 2 pnevmatike.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija