Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Predpremiera: Volvo XC40
Nov terenski Volvo od februarja naprodaj za 33 tisoč evrov
Zadnji član terenske družine Volvo se je za kratek čas ustavil v Ljubljani in za konec februarja napovedal začetek uradne prodaje.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
16. november 2017 | 15:00:48

Čeprav nosi zelo sorodno obliko z obema bratoma (XC90 in XC60), pa se novinec od njiju zelo razlikuje, saj je prvi Volvo grajen na novi platformi CMA (Compact modular architecture), ki mu prinaša obilo tehnološke svežine. S 4,42 metra dolžine in z 21-centimetrski odmikom karoserije od tal se kakopak lahko spopade tudi z nezahtevno terensko podlago, nenazadnje je ta lahko opremljen tudi s štirikolesnim pogonom AWD. Kupce bo mali urbani terenec prepričeval z izjemno funkcionalnim 479-litrskim prtljažnikom, ki omogoča številne uporabne trike za lahkotnejši prevoz stvari, medtem ko naslon zadnje klopi lahko preklopimo zgolj s pritiskom na gumb, vrata pa se odprejo z zamahom noge pod odbijač. Notranjost je oblikovno prilagojena vsem ostalim novejšim bratom, kar pomeni, da sredinsko konzolo zaseda večji osrednji zaslon na dotik, hkrati je na njem vezano celotno podatkovno dogajanje in vsi sistemi, ki jih je možno individualno nastavljati. Tako je na primer možno spreminjati barve LED ambientalne osvetlitve potniške kabine. Omembe vredna so tudi številna odlagalna mesta (na primer predal v vratih sprejme celo prenosni računalnik) in doplačljivo ozvočenje Harman/Kardon, katerega del je skrit v armaturni plošči.

  

Pomembno je poudariti, da je tudi XC40 dobro založen z varnostno opremo, kjer izstopa City Safety, ki s samodejnim zaviranjem preprečuje trčenje z avtomobilom, pešcem, kolesarjem ali živaljo, ki nenadoma priteče na cesto. XC40 bo v kratkem že možno naročiti pri slovenskih trgovcih. Na voljo je pet motorjev, dva dizla in trije bencinski motorji. 190-konjski D4 in 250-konjski bencinski T5 je na voljo samo v kombinaciji s štirikolesnim pogonom in s samodejnim menjalnikom, medtem ko so 110-kilovatni D3 in bencinski T4 s 145 kW na voljo tako z ročnim kot samodejnim menjalnikom in možnostjo kombinacije sprednjega ali štirikolesnega pogona, 110-kilovatni bencinski T3 moč prenaša le na sprednji kolesni par.

XC40, ki neposredno konkurenco išče v Audiju Q3  in Mercedesovemu GLA, bo na slovenskem trgu na voljo za 32.990€, a bo na takšno verzijo z D3 motorjem potrebno počakati še do junija prihodnje leto, čeprav bodo naročilo zanj sprejeli že v kratkem. Pred tem bo na primer na voljo zmogljivejši in nekoliko bolj opremljen XC40 D4 AWD Momentum, katerega cena bo znašala 39.990€. Natančen cenik bo objavljen v kratkem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
alfafil
Cena relativno zanimiva,zame. Nisem si mislil,da je tako velik kot moj SUV.
16.11.2017 17:01:16
jjs
Estetsko me s svojo bočno linijo, ki se pri zadnjih oknih lomi v stilu Citroena XM in ostalim kičem manj prepriča. Ampak Volva ne kupuješ zaradi videza. Tehnika in cena pa sta za avto te velikosti več kot OK.
16.11.2017 17:15:17
Jon
Pa ze rajsi mam kadzara...kot alfafil recimo😁
16.11.2017 22:40:39
911
Številk ena v razredu za naslednjih pet let Pika
18.11.2017 23:00:24

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija