Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: McLaren Senna
Najzmogljivejši serijski McLaren kot poklon veliki legendi
Pri McLarnu so pred nekaj urami končno pokazali obraz novega super športnika, ki so ga poimenovali po brazilski dirkaški legendi. Po Ayrtonu Senni, ki je McLarnom v letih 1988, 1990 in 1991, osvojil svetovno prvenstvo v F1. ele na marčevskem salonu v Ženevi.
Peter Pirkovič McLaren
10. december 2017 | 9:37:22

Ves čas razvoja smo ta avto spoznavali pod interno oznako P15, kar pa ne pomeni, da gre za neposredno zamenjavo modela P1, saj tega nadomešča bodoči BP23. Najnovejši izdelek so včeraj zvečer v Wokingu predstavili nekaterim izbrancem in neuradno je slišati, da je ta bolj ali manj razprodan. Na voljo bo vsega skupaj 500 primerkov, cena zanj pa bo v osnovi znašala okrog 860 tisoč evrov. Obenem so pri McLarnu povedali, da gre zadnji primerek številka 500 na posebno dražbo, kjer bo končni kupec deležen še replike čelade Ayrtona Senne, na katero se bosta podpisala nečak Bruno in sestra Viviane Senna.

In kakšna je posebnost tega superšportnika? Zgrajen je na ultra lahki platformi, večina njegovega skeleta je iz ogljikovih vlaken, temu primerno skupna teža znaša komaj 1198 kg, medtem ko so mu za pogon namenili  preverjen štirilitrski twinturbo V8 motor z 800 konjskimi močmi in 800 Nm navora. Vsa ta moč je dovolj, da se od 0 do 100 km/h odrine v 2,5 sekunde, najvišjo hitrost pa doseže pri  320 km/h.

Superšportnika obenem odlikujejo še Pirellijeve P Zero Trofeo R gume, titanov izpušni sistem, ogromen zadnji spojler in posebnost v obliki delno zastekljenih vrat. V notranjosti sta na voljo dva sedeža in povsem športno delovno okolje, brez številnih gumbov in stikal. Celotno upravljanje nadomešča osrednji zaslon na dotik. Med drugim tam lahko voznik izbere tri različne programe vožnje (Comfort, Sport in Track), zahvaljujoč aktivnemu vzmetenju RaceActive Chassis Control II.

Čeprav so nekateri avto v živo že videli in zanj plačali določen del kupnine, ga bo širša javnost spoznala šele na marčevskem salonu v Ženevi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
humpldumpl
Ojoj. Po videzu zgrešeno. Sploh s profila.
11.12.2017 10:13:14

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija