Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Škoda Karoq
Nadaljevanje prodajne ofenzive z manjšim terencem
Z današnjim dnem Škodin zastopnik v Sloveniji pred kupce pošilja prve primerke manjšega brata velikega Kodiaqa in s tem napoveduje novo uspešno leto, ki bo še dodatno okrepilo prodajno statistiko.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
14. december 2017 | 13:00:01

cenik.pdf

Izjemno ponosni so nad dejstvom, da so s Karoqom dosegli nek nov mejnik, ki do zdaj ni bil v domeni češke znamke, saj se je za ta avto, brez, da bi ga videli v živo in preskusili, odločilo 191 kupcev. Zagotovo še večji naval prihaja v prihodnjih dneh, tednih in mesecih, ko naj se bi za ta avtomobil odločilo več kot tisoč Slovencev. Tako kažejo projekcije, čeprav tovarna od naročil po Evropi poka po šivih. 

Škoda Karoq je manjši brat velikega Kodiaqa, ki je od njega za 30 cm krajši (skupna dolžina 4,38 m), lažji in kakopak okretnejši med vožnjo. Oblikovalska ekipa, v kateri je še vedno Slovenec Marko Jevtič, je linije prilagodila na aktualni modelski paleti, z nekaj svežimi dodatki. Bolj kot to, bo kupce zanimala funkcionalna potniška kabina, ki je obdarjena z novimi materiali, dobro zvočno izolacijo, osrednjim zaslonom z multimedijsko vsebino, udobnimi sprednjimi in zadnjimi pomičnimi sedeži VarioFlex (vzdolžno nastavljivi in popolnoma odstranljivimi – doplačljiva opcija), medtem ko se v zadnjem delu vozila skriva 479- oziroma 521-litrski prtljažnik. Slednjega je možno povečati na skupno 1810 litrov. Ne gre pozabiti niti na dejstvo, da je Karoq, kot prva Škoda, za doplačilo opremljen tudi z digitalnimi merilniki.

Omeniti velja tudi nove mobilne spletne storitve Škoda Connect, ki podpirajo tehnologijo LTE, razdeljene pa so v dve kategoriji. Infotainment Online se imenujejo informacijske in navigacijske storitve, storitve Care Connect pa zagotavljajo pomoč v primeru okvare ali nezgode. Tipka za klic v sili (Emergency Call) bo morala biti v Evropi v vseh novih vozilih vgrajena od leta 2018 naprej, za Škodo Karoq pa je že danes na voljo v sklopu storitev Škoda Connect. Še več spletnih storitev je mogoče uporabljati prek aplikacije Škoda Connect. Z njo je mogoče na daljavo prek pametnega telefona preveriti status vozila, izvesti določene nastavitve in poiskati lokacijo parkiranega vozila. Obenem Karoq uporabniku omogoča, da se na multimedijo povezuje tudi s pametnimi telefoni (Apple CarPlay, Android Auto in MirrorLink), dodatno pa je tu še predal za telefon (Phone Box), ki poveže pametni telefon z zunanjo anteno vozila in s tem izboljša signal, poleg tega pa ta omogoča brezžično polnjenje baterije telefona.

Velik pomen Škoda pri Karoqu namenja vozni dinamiki in asistenčnim sistemom. Temeljito izpopolnjeno podvozje omogoča lahkotno vožnjo na cestah, brez težav se Karoq spopade tudi s terenskimi izzivi (s pomočjo posebnega terenskega programa offroad), hkrati pa je ta obogaten s številnimi asistenčnimi sistemi, ki še dodatno olajšajo upravljanje vozila. Med drugim so na voljo parkirni sistem s krmilno avtomatiko, Lane Assist in asistenca, ki pomaga vozniku pri vožnji v primeru prometnih zastojev, za večjo varnost skrbijo Blind Spot Detect, Front Assist z zaščito pešcev in asistenca za zaustavitev vozila v sili (Emergency Assist). Ni zanemarljivo omeniti, da je Karoq lahko opremljen tudi z LED žarometi, za boljšo vidljivost ponoči, in da kot tak zmore vleči prikolico s težo do dveh ton.

Trenutno je Karoq na voljo s štirimi motorji, dva bencinska in dva dizelski. Kot je v navadi, sta pri kupcih v ospredju dizelska 1,6-litrski TDI  s 85 kW in dvolitrski TDI s 110 kW, medtem ko se v prihodnjih mesecih paleti pridružuje še 140 kilovatni dvolitrski TDI. Omembe vreden je tudi nov 1,5-litrski bencinski TSI motor s 110 kW in litrski TSI s 85 kW. Z izjemo najšibkejšega bencinskega motorja so vsi na voljo tudi z DSG menjalnikom, medtem ko je pogon 4x4 rezerviran le za dvolitrski dizel.

Karoq v Sloveniji stane najmanj 21.712€, pa čeprav osnovnega paketa, ki bi ceno verjetno postavil pod 20 tisoč evrov, trenutno niti ni na voljo. Trenutno na trg vstopajo samo z dvema bogatejšima paketoma Ambition in Style, ki z izbiro motorjev in menjalnikov začetno ceno povišajo vse do 31.847€. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
marcipan
V ceniku je Kodiaq, ne Karoq.
14.12.2017 14:28:18
alfafil
Ma brez veze, predrago, in premajhna razlika proti Kodiaqu.
14.12.2017 17:10:39
spartan
Suzuki Vitara, to je to. Obilica prostora, dober motor (jtd) ki se ga da chipniti brez težav ter seveda japonska kvaliteta.
15.12.2017 15:00:18
Tattoo-
@spartan: Vitara je proti Karoqu ena navadna drvarnica...preverjeno!
15.12.2017 16:11:13
911carrera
@spartan: Vitara lahko konkurira samo Dusterju, Vesti Cross in podobnim drvarnicam. Suzuki ne konkurira več večini znamk, stopa precej zadaj.
15.12.2017 17:58:57
aichi
911, govoriš na pamet neki... Vitara je vrhunski avto v svoji klasi, da o Swiftu, ki je na suho p...l vso konkurenco v klasi, ne govorim. Avto je brilijanten!
15.12.2017 19:15:22
911carrera
@aichi: Nikakor ne govorim na pamet. Kvaliteta plastike, zvok ob zapiranju vrat in prtljažnika je neprimerno boljši pri P2008, Captur, HR-V, CH-R, CX-3, itd. In ko ti tudi prodajalec Suzukijev reče, da je Vitara neprimerno slabša od konkurence, potem to nikakor ni govorjenje na pamet. Vitara, Duster, Vesta to je svoj rang, ostalo pa rang višje.
15.12.2017 20:02:04
alfafil
Res je kaj praviš za vrata, kljub temu pohvalijo Vitaro, da je vse skup kvalitetno narejeno, tako da klasa Duster and Co. glih ni.
15.12.2017 23:02:19
spartan
Sem se vozil z novo Vitaro 1.6 jdt in pa 1.4 turbo benz. Sem odpiral in zapiral vrata, pa je pri moji testni vožnji bilo vse normalno...edino kar me moti, da v max. opremi ni imel nastavitev ledvenega dela hrbtenice.
18.12.2017 7:54:46

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija