Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Hyundai i30 N
Kliči N za Nurburgring
Po nekaj letih uspešnega udejstvovanja v kraljevskem razredu rallyja, so Korejci pripravili cestno različico dirkalnika, na osnovi prodajno priljubljenega modela i30, ki bo pognal strah v kosti bližnji konkurenci. V prvi vrsti s ceno.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
22. december 2017 | 9:47:36

cenik.pdf

Čeprav ima kot znamka korenine v Južni Koreji je bil razvoj v celoti opravljen v Nemčiji oziroma na legendarni stezi Zelenega pekla, seveda pa so svoje znanje k temu avtomobilu dodali še mojstri iz WRC oddelka, ki so zaslužni za dobre uvrstitve na rallyjih za svetovno prvenstvo. Bojda je razvoj trajal 30 mesecev, vsak mesec pa so nastezi Nordschleife odpeljali tudi do 480 krogov, kar pomeni 180 tisoč kilometrov. Proizvodnja poteka v češki tovarni v Nošovicah.  

Inv čem je i30 N tako zelo poseben? Za nekaj milimetrov je bližje tlom, zunanjost so pri Hyundaiju obogatili z 18- oz 19-palčnimi platišči, difuzorjem, z nekaj aerodinamičnimi dodatki, spremenjenimi odbijači, LED žarometi, medtem ko je notranjost obogatena s športnimi sedeži, športnim volanom, z dodatki aluminija in po potrebi tudi z 8-palčnimi zaslonom na dotik z vso pripadajočo multimedijsko vsebino.

Da i30 N zares pokaže mišice je zaslužen dvolitrski štirivaljni turbak, ki na sprednja kolesa pošilja obilo moči preko šeststopenjskega ročnega menjalnika. V osnovi je na voljo 184 kilovatov moči, medtem ko različica Peformance prinaša še dodatek v obliki kar 202 kW (275 KM) in elektronsko nadzorovano delno zaporo diferenciala, ki omogoča optimalno rezanje zavojev. Da bi dogajanje na cesti izkušenim voznikom še nekoliko bolj popestrili, ima i30 N dodatno še vgrajen elektronski generator zvoka, sistem Launch Control, izbiro voznih profilov Grin Control, aktivno loputo dušilca v izpušnem sistemu in ESC, ki ga je moč v celoti izključiti. 

i30 N je brez dvoma čistokrvni športnik, z določeno mero udobja, ki mu omogoča, da se ta lahko prelevi v čisto običajen avtomobil za vsakodnevne opravke. Tovarniški podatki navajajo, da ta v povprečju spije le 5,5 litra, a v realnosti je zgodba precej drugačna. Z začetno ceno 27.990€ bo pravi magnet za tiste prave navdušence, ki so v preteklih dneh že obiskovali Hyundaijeve salone. V koliko to ne bo dovolj je na voljo še izvedba N Performance, ki za 32.990€ nudi pravzaprav vse kar premore tovarna, v kolikor pa bi bil spisek dodatne opreme Performance predolg, je možno osnovni model nadgraditi le z paketom Performance, ki stane 2300€ in prinaša moč 202 kW ter 19-palčnih platišč. Torej, za manj kot trideset tisoč evrov je iz Hyundaijevega salona moč odpeljati pravi športni avtomobil. Ob vsem tem velja omeniti, da tudi zanj velja 5-letna garancija brez omejitve kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Mitja Bonča
Bojda, hehe.
22.12.2017 13:19:53
alfafil
Poceni glih ni, ampak, verjetno je tako prav.
22.12.2017 15:16:11
911
Kako da ne, saj je Kia ne pa nek polizdelan problemov polni Avdi.
27.12.2017 22:18:56

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija