Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Hyundai Nexo
Vizija prihodnosti, koncept sedanjosti
Pri Hyundaiju so za Consumer Electronics Show v Las Vegasu pripravili križanca s pogonom na gorivne celice.
Marko Hanželič
9. januar 2018 | 7:24:47

Nexo je trenutno najbolj napredno vozilo, ki so ga Korejci sploh izdelali in predstavlja začetek načrta po katerem bodo pri Hyundaju do leta 2025 predstavili osemnajst okolju prijaznih novih modelov. Na izbranih tržiščih (za zdaj ne vemo, če tudi v Sloveniji) bo Nexo v serijski različici na voljo že konec letošnjega leta, med njegovimi konkurenčnimi prednostmi pa velja omeniti množico kamer, ki spremljajo položaj vozila, preprečujejo spregled vozil v mrtvem kotu in držijo avto v sredini voznega pasu. Sistem Highway Driving Assist s pomočjo navigacijskih podatkov in podatkov o omejitvah hitrosti omogoča polavtonomno vožnjo na avtocesti, sistem Remote Smart Parking Assist pa samodejno parkiranje s pomočjo funkcije na ključu.

Nova arhitektura omogoča Nexu, da je lažji in prostornejši od Tucsova FCV, pri Hyundaiju pa so izboljšali tudi pogonski sklop z gorivnimi celicami in elektromotorjem, ki zmore 120 kW in 394 Nm največjega navora, kar zadostuje za šprint z mesta do stotice v 9,5 sekunde, kar je tri sekunde hitreje kot pri Tucsonu FCV. Doseg je okoli 600 km, kar je prav tako za 30 odstotkov več kot pri omenjenem modelu Tucsona.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija