Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Koncepti: Kia Niro EV
Električarji prihajajo
V okviru sejma uporabne elektronike v Las Vegasu, CES, je KIA predstavila električno različico Nira.
Artur Švarc
9. januar 2018 | 9:38:32

Koncept so zasnovali v korejskem razvojnem centru in ima nekaj oblikovnih sprememb v primerjavi z bencinskim modelom – tako je odpadla maska, ki je skrbela za hlajenje motorja, zamenjal jo je zaslon, ki objavlja različna sporočila. Drugačne so sprednje luči, sprednji odbijač, zadek pa je optimiziran za čistejši pretok zraka.

Spremembe so prenesli tudi v notranjost, ki je čista in minimalistična in seveda časom primerno digitalna. Posebnost je volan, ki prepoznava določene geste po obroču in sredinskem delu, kar pomeni, da se počasi poslavljajo tudi gumbi na volanu.

Najnovejši trend iz mobilne telefonije prihaja tudi v avtomobile – Kia ima Human Machine Interface (HMI), kjer se voznik namesto s ključem identificira kar s prepoznavanjem obraza in s tem se spremenijo tudi nastavitve sedežev in volana.

Avto poganja električni pogon s 64 kWh Li-pol beterijo in 150-kilovatnim elektromotorjem. Dosega naj bi bilo za 383 kilometrov. Kia do 2025 načrtuje 16 različnih električnih modelov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija