Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   CES Las Vegas: Byton Concept
Kitajski odgovor na Teslo
Podjetje Byton na salonu v Las Vegasu predstavlja svojega prvega študijskega električarja, s katerim imajo velike prodajne apetite.
Peter Pirkovič Byton
9. januar 2018 | 10:00:57

Byton oziroma pred tem še Future Mobility Company je pred oči javnosti prvič postavila športnega terenca, ki na domači kitajski trg prihaja prihodnje leto v dveh izvedbah. Prvi bo na voljo z 71 kWh baterijami, močjo 272 konjev, s pogonom na zadnji kolesni par in z dosegom 400 km, medtem ko bo druga verzija vsebovala močnejši paket baterij (95 kWh), moč 476 konjev, 4x4 pogon in zmožnost vožnje za okrog 520 km. Čeprav bo za Ameriko in Evropo ta model na voljo šele v letu 2020, bo cena osnovnega na kitajskem trgu znašala 45 tisoč dolarjev.

Bytonov dom je sicer na Kitajskem, a obliko so mu narisali v oblikovalskem studiu v Munchnu, kjer so bili sestavljeni tudi trije primerki, ki se razstavljajo v Las Vegasu, medtem ko so za vso ostalo elektroniko in napredne sisteme, kot je na primer možnost samostojne vožnje Level3 (vgrajena strojna oprema za Level 4 za leto 2020), ogromen zaslon (125x20 cm) na armaturni plošči ali pa dodaten 8-palčni zaslon integriran na volan, poskrbeli v kalifornijski Santa Clari.

Proizvodnja tega modela se bo odvijala v kitajskem Nandžingu, kjer naj bi v polnem koledarskem letu izdelali okrog 100 tisoč primerkov vozila, že zdaj pa odgovorni napovedujejo, da imajo na tej platformi v načrtu še dva modela (limuzina in 7-sedežnik) ter skupno na letni ravni izdelanih okrog 300 tisoč vozil.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
rovokopac
Zadnjič je bilo veliko zgražanja, ker so ujeli enega tipa, ki si je tablico privezal na volan. Tu imaš to sedaj že kar serijsko. Upam, da se bo našel en osebek in ustavil to elektronsko sranje v samohodih. Po eni strani se prezira telefoniranje v avtu, sedaj pa imaš vse v ekranih. Me prav zanima, koliko je karambolov zaradi tega sranja.
9.1.2018 18:12:09
klemens
Se strinjam s teboj, odkar imam touch v avtu, kjer je gor praktično vse, večkrat opazim, da premalo gledam na cesto. Zelo nevarno je srfanje po menijih. Pri klasiki, upravljaš brez da pogledaš stran, že po parih dnevih novega avta.
9.1.2018 22:30:50
aichi
Točno to, sam sem prevozil praktično vse nove avte in tole s touchom ne bo šlo v nedogled, ker je zadeva nevarna. Razlog je seveda pomanjkanje haptičnega odziva, vse je ravno in če dodaš zraven še šparanje s komponentami in kak reven ARM procesor, ki naredi vse počasno in slabo odzivno, je katastrofa lahko hitro tu.
10.1.2018 9:37:38
shark911
Se popolnoma strinjam z vsemi,zadeva je nevarna za uporabo! Morali bi sprejeti predpis,kjer bi vsi novi avtomobili morali imeti najmanj nastavitve klime in radia na fizične gumbe. Če pišeš SMS med vožnjo,te policija kaznuje,če tipkaš po zaslonu,je pa zakonsko vse ok. To je bedarije,ker oboje je nevarno,ne vem kaj proizvajalcem ni jasno...?
10.1.2018 10:24:07
skrivo
Tudi jaz se strinjam s predhodniki, samo problem je v tem, da je kot prvo en ekran cenejši od množice tipk, kot drugo pa na tem ekranu lahko prikazujejo čist vse kar ti srce poželi, čeprav to ne sodi v avto, še najmanj pa pred oči voznika (internet, navigacija, filmi!,...). Vse to je za vožnjo nevarno! Pri sebi vidim, da kljub prostoročnem telefoniranju v avtu med pogovorom s svojimi mislimi nisem 100% pri osnovni nalogi - varni vožnji! Ta avto sicer izgleda dobro (čeprav sam nism pristaš teh "kozolcev", ki dobivajo večinski delež na cesti), pri bateriji pa tudi niso šparali.
10.1.2018 14:36:00
aichi
Na srečo bo kazen za telefoniranje po novem 250 + 3 pike
10.1.2018 18:56:34

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija