Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Seat Arona
Mali terenec v napad na vsaj 400 slovenskih kupcev
Seat z današnjim dnem na slovenskem trgu začenja uradno prodajo svojega najmanjšega križanca, s katerim želijo osvojiti predvsem nekoliko mlajšo generacijo.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
10. januar 2018 | 16:33:27

cenik.pdf

Arona bo januarja obogatila testno floto vseh prodajalcev po Sloveniji, a s pravo prodajno ofenzivo začenjajo šele naslednji mesec, ko bo zaloga vozil številčnejša. Namreč, povpraševanje iz vse Evrope je tudi v tem primeru veliko, tovarna v Martorellu pa za zdaj ne zmore zadovoljiti vseh želja. 

Arona je tako drugi križanec v Seatovi družini, ki je nastala na osnovi Ibize oziroma platforme MQB A0, kar pomeni, da je s 4,13 metra v dolžino za slabih 8 centimetrov daljša in za 10 cm višja od Ibize, mnogim pa bo pri Aroni pomemben tudi 19-centimetrski odmik karoserije od tal. V notranjosti je Arona zasnovana po znanem receptu. Na voljo je dovolj prostora za pet potnikov, prtljažnik meri 400 litrov in ga možno še povečevati, delovno okolje voznika pa je ergonomsko dobro urejeno ter pri bogatejših paketih podprto z osempalčnim zaslonom na dotik (od junija na voljo tudi 10,2-palčni zaslon), Beats ozvočenjem, Bluetooth vmesnikom ali z možnostjo brezžičnega polnjenja pametnih telefonov. Dobrodošla je tudi dodatna opcija polnih LED žarometov ali izbira 18-palčnih platišč, medtem ko Španci med serijsko opremo uvrščajo sistem za samodejno zaviranje v sili, pomoč pri speljevanju v klanec, tu je tudi 6 varnostnih blazin in sistem ESC. Z doplačilom oziroma v bogatejših paketih so na voljo še sistem za zaznavanje utrujenosti voznika Tiredness Recognition, senzor za dež in osvetljenost, funkcija samodejnega zaviranja po trku Multi-collision Brake, opozorilo na prečni promet zadaj Rear Cross Traffic Alert, senzor za mrtvi kot, parkirna krmilna asistenca Park Assist, ki pomaga vozniku tako pri bočnem kot tudi pri prečnem parkiranju, ter tempomat s samodejnim uravnavanjem razdalje ACC s funkcijo Stop&Go.

Pri motorni paleti je izbira omejena na tri bencinske motorje (1.0 TSI in 1.5 TSI) z razponom moči od 70 do 110 kW in dva dizelska motorja 1.6 TDI s 70 ter 85 kilovati. Prav tako je v ponudbi tudi 1.0 TGI s pogonom na stisnjen zemeljski plin, ter možnost kombiniranja z DSG samodejnim menjalnikom. 

Za kupce v Sloveniji so na voljo znani paketi opreme (Reference, Style, Xcellence in FR), ki bodo vsak po svoje zadovoljili potrebe kupcev (več v pripeti PDF datoteki). Cena Arone pri nas znaša 14.990€, v primeru financiranja pa trgovci ceno spustijo še za tisočaka. Omembe vreden je tudi podatek, da so, tako Seati kot tudi druge znamke pod okriljem zastopnika, zdaj na voljo štiriletnim jamstvom, medtem ko je peto in šesto leto po novem doplačljivo. V primeru Arone doplačilo za 5. leto stane 244€, za 5. in 6. leto pa znesek podaljšanega jamstva znaša 488€.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija