Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mercedes razred X
Razred X bo izziv za Mercedes
Nemci s pomočjo partnerstva z Nissanom svojo ponudbo prvič bogatijo s pickupom, ki je izdelan na osnovi Navare, podedoval je večino tehnike, medtem ko je Mercedesov oblikovni podpis dodal naš rojak Robert Lešnik.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
11. januar 2018 | 16:12:07

cenik.pdf

Odgovorni pri našem zastopniku se izziva, ki jim ga je poslala tovarna, pravzaprav veselijo. Trg pickupov, ki je po zaslugi Forda, Volkswagna, Nissana, Toyote in Mitsubishija v zadnjih letih v porastu, zdaj v Sloveniji obsega okrog 400 vozil letno, zato si v letošnjem letu nadejajo vsaj 50 prodanih primerkov. Če odštejemo nekaj promocijski vozil, ki so že pri trgovcih, so v decembru od kupcev, brez, da bi vozilo preskusili, zabeležili tri naročila.

Mercedes razred X že zaradi znamke spada v tisto premijsko skupino pickupov, kjer bodo skušali prepričati predvsem tiste posameznike in družine, ki imajo aktivno življenje, urbane posebneže in uspešne obrtnike. Torej, razred X bo kupce prepričeval z novo obliko, prilagodljivo Mercedesovim standardom, medtem ko je izvor skeleta in tehnike bolj ali manj znan. X tako dobre vozne lastnosti na terenu in cesti (221 mm odmik karoserije od tal in možnost brodenja po vodi do globine 60 cm), tudi s pomočjo priklopljivega štirikolesnega pogon in z doplačljivo zaporo zadnjega diferenciala, medtem ko bo vzmetenje omogočalo največjo nosilnost 1037 kg. 5,34 metra dolg pickup, s 3,15 metra dolgo medosno razdaljo, bo zdaj v prvi fazi na voljo z enim motorjem in 2,3-litrskim Nissanovim dizlom s 120 kW (X220d) in 140 kW (X220d), oba je po želji možno kombinirati s pogonom 4x4, medtem ko je 7-stopenjski samodejni menjalnik na voljo le za različico X250d. Sredi leta se ponudba dopolnjuje z novo izvedbo X350d, kjer bo vgrajen trilitrski V6 stroj s 190 kilovati moči in s stalnim 4x4 pogonom ter kombinacijo 7-stopenjskega samodejnega menjalnika.

Tako kot pri vseh pickupih, tudi Mercedesov predstavnik ni izjema, ko gre govora o dodatnih nadgradnjah na kesonu (trda streha, trdo pokrivalo, rolo, obloga za tovorni prostor), na voljo so zaščitni loki iz jekla, zaščita podvozja iz aluminija in kup drugih možnosti. Sicer je razred X kupcem na voljo v treh paketih opreme in le v eni karoserijski izvedbi. Ti lahko izbirajo med paketi Pure, Progressive in Power (več v PDF priponki). Mercedesov pickup je kakopak dražji od originala, saj se njegova cena začne pri 36.100€ in se po rednem ceniku  konča pri 41 tisočakih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
etilometer
Idealen avto znamke Mercedes-Benz ni važno peljejo se vsi tako ko pol tovornjaki razen kakega amg.
11.1.2018 22:25:13
IcEmAn
Pri notranjosti bi se pa lahko bistveno bolj potrudili (kot da bi nekje pri 30% oblikovanja se zadovoljili s tem, kar je). G klasa veliko bolje notri zgleda kljub temu, da je nasploh bolj vse (oblikovno) škatlasto.
13.1.2018 10:40:03
aichi
Tako nekako
14.1.2018 1:01:05

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija