Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Ford Ranger
Prenovljeni pickup med kupce šele prihodnje leto
Fordovci bodo na salonu v Detroitu predstavili popolnoma prenovljenega Rangerja, ki ponuja več tehnološko napredne opreme, a je hkrati je še vedno zelo domač s terenskimi izzivi.
Peter Pirkovič Ford
14. januar 2018 | 12:09:29

Ranger je nastal na prenovljeni platformi T6, na kateri gradijo tudi obujenega Bronca, ta pa omogoča, da bo za ameriške kupce na voljo z 2,3-litrskim Ecoboost motorjem (povezan z 10-stopenjskim samodejnim menjalnikom), kakršnega zdaj uporablja Mustang oziroma Focus RS. Sprednji del z opazno oblikovno prenovo prinaša LED žaromete, medtem ko je notranjost prav tako vidno osvežena, s kopico novih materialov, izboljšano zvočno izolacijo in z naprednim multimedijskim sistemom Sync3, ki vključuje 8-palčni zaslon na dotik, dostop do spleta preko 4G Wifi, obenem pa ne bodo manjkali niti Apple Car Play, Android Auto in osebni pomočnik Alexa. 

Zdaj je tudi jasno, da bodo za Američane pripravili posebno serijo FX4 Offroad, ki prinaša jeklene dodatke, aluminijasto zaščito podvozja, terenske gume, Terrain Management System z izbiro 4 načinov vožnje in sistemom za terensko vožnjo Trail Control. Ranger bo po novem opremljen s sistemom za samodejno zaviranje v sili, sistemom za opozorilo pri nenamerni menjavi voznega pasu, aktivnim tempomatom, sistem opozarjanja na vozila v mrtvem kotu med vožnjo in zapuščanjem parkirnega mesta (s prepoznavo pešcev).

Fordov pickup bo kupcem v ZDA na voljo v začetku prihodnjega leta, Evropa pa ga bo videla kakšne pol leta do leto kasneje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
IcEmAn
Smo čisto v začetku leta 2018, avto pa naj bi bil v Ameriki na voljo v začetku prihodnjega leta, v Evropi pa lahko celo šele 2020? Res me zanima, kdo pri Fordu se dela tako norca?
14.1.2018 12:51:25
pirko
Ni prvič, zadnji Mondeo je v Evropo prišel šele 2 leti po premieri v USA.
14.1.2018 13:03:23
IcEmAn
Ja, tud Mondeo je en iz med tistih (če se ne motim, je v Ameriki v prodaji že tudi prenovljena različica). Pa tu sta potem še recimo Ecosport in Edge.
14.1.2018 13:40:29

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija