Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Premiera: Mercedes razred G
Na novo rojena legenda
Detroit je kraj uradne premiere še ene nove generacije nesmrtnega G-ja.
Artur Švarc
15. januar 2018 | 10:18:57

Kockasta osnova ostaja nespremenjena, nove so luči, drugačen je pokrov motorja, spremenjen je tudi sprednji odbijač, ki je zdaj bolj  zaobljen. Proti zadku je bolj ali manj vse enako, tudi rezervno kolo še vedno visi z zadnjih vrat. Kljub praktično enaki podobi, pa je novi G 53 mm daljši in 121 širši kot predhodnik.

V kabini najdemo novi volan, poudarke iz aluminija in dodatke iz lesa ali karbona. V osnovi ima G še vedno analogne merilnike, za doplačilo pa si je moč omisliti povsem digitalne. Sedeži so ogrevani, na krovu je še avdio sistem s sedmimi zvočniki.

Vse ostalo je na seznamu opcij, vključno s 16-delnim Burmesterjevim ozvočenjem, usnjenim oblazinjenjem in sprednjimi sedeži s hlajenjem, ogrevanjem in masažno funkcijo.

Inženirji so se potrudili in zmanjšali vnos vibracij in hrupa v kabino, večje dimenzije pa prinašajo tudi nekaj več prostora za kolena in ramena. Samo zadnji sedeži imajo na voljo 15 centimetrov več prostora za noge.

Avto bo na  začetku na voljo s 4-litrskim V8 s 310 kW in 609 Nm navora, ta pa bo povezan z devetstopenjsko avtomatiko in pogonom na vsa štiri kolesa. Za terenske zmogljivosti skrbijo še tri zapore diferencialov, največja sprememba na podvozju pa je novo neodvisno vzmetenje spredaj.

Teža je z manjšana za dobrih 170 kilogramov, kar so dosegli z vgradnjo lažjih materialov kot je na primer aluminij. Na stari celini bo avto na prodaj junija z začetno ceno 107 tisoč evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija