Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Dacia Duster
Sveža oblika, enake dimenzije in večji prodajni apetiti
Dacia je po letu 2010 obnovila svoj paradni konj, ki se je med kupci v vseh teh letih dobro prijel. Globalno so do zdaj prodali 1,1 milijon primerkov, v Sloveniji pa je prodajna statistika v lanskem letu obsegala med 30 do 40 vozil mesečno.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
17. januar 2018 | 9:51:38

cenik.pdf

Dacijino terensko vozilo, katere prodajna strategija je pred sedmimi leti temeljila na dejstvu, da želi nadomestiti nakup rabljenega avtomobila ima zdaj precej bolj ambiciozne načrte, saj pri tej znamki želijo nabirati kupce, ki se bodo odločali za najbogatejše opremljene verzije in povečini opremljene s štirikolesnim pogonom (do zdaj je bilo teh kupcev več kot dve tretjini). Torej, novi Duster na sprednjem delu nosi novo in širšo masko, medtem ko so nove luči z ledicami razdeljene v tri ločene sekcije, precej bolj izrazita pa je tudi prednja zaščita podvozja. Nekaj igranja je bilo tudi pri steklih, sprednje veterobransko je zdaj potegnjeno 10 centimetrov naprej in daje notranjosti še več občutka prostornosti. Na zadku so najbolj opazne nove kvadratne luči. Tudi notranjost je opazno prenovljena. Novi in udobnejši so sedeži, oblivno osvežen je volan, ki ga bodo v prihodnje uporabljali tudi v drugih modelih, opazno spremenjena je sredinska konzola z višje postavljenim zaslonom na dotik in multimedijsko vsebino (doplačilo), več je odlagalnih prostorov, medtem ko je krajša vožnja po Gorenjski dala občutek, da so nekaj naredili tudi na zvočni izolaciji kabine.

Kot že omenjeno dimenzije ostajajo enake kot doslej (4,34 m v dolžino in 1,8 metra v širino), z 21-centimetrskim odmikom karoserije od tal in vklopljivim 4x4 pogonom pa bo ta nadvse primeren za vožnjo po terenu. O tem so svoje izkušnje z nami delili tudi predstavniki Gorsko-reševalne službe Slovenije, ki od Dacie vsako leto dobijo po tri avtomobile na brezplačno enoletno uporabo z možnostjo kasnejšega odkupa, a se v zadnjih treh letih niti eden od teh primerkov ni vrnil k Daciji.

V prodajni ponudbi so na voljo znani motorji. Bencinsko paleto predstavljata 1,6-litrski SCe s 84 kW in 1,2-litrski trivaljnik z 92 kW, medtem ko dizelsko stran zastopa le 1,5-litrski dCi s 66 in 81 kilovati moči. Slednjega je kot edinega možno povezati s samodejnim EDC menjalnikom (ne v kombinaciji s 4x4 pogonom), sicer pa so vsi omenjeni motorji, z izjemo šibkejšega dizla, na voljo s pogonom 4x4.

Omeniti velja dejstvo, da ima Duster nov električen servo volan, 360-stopinjsko kamero (možen pogled z več zornih kotov), sistem za pomoč pri speljevanju v klanec ali pri vožnji po strmem spustu, obenem je na osrednjem zaslonu možno spremljati nekatere podatke o terenski vožnji, po novem pa Duster omogoča tudi prostoročno odklepanje in zagon motorja. Tudi za boljšo varnost so poskrbeli. Novi Duster ima na voljo, poleg klasičnih varnostnih blazin, tudi varnostne zavese, opozorilnik za vozila v mrtvem kotu, nove opozorilnike za nepripet varnostni pas, samodejni vklop luči, žal pa na seznamu ne najdemo sistema za samodejno zaviranje v sili. 

Dusterjeva cena ostaja enaka oziroma pri nekaterih verzijah celo do 1500€ nižja od predhodnika. Osnova se začne pri 12.990€, najdražji pa bo dizelski s pogonom 4x4, ki po rednem ceniku stane slabih 19 tisočakov. O prodajni načrtih ne želijo natančneje govoriti, a njihove želje so, da dosedanjo prodajo podvojijo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
spartan
Ne izgleda slabo, pravo delovno živinče tale Duster. Mislim pa da imate sliko od slabše različice notranjosti zgoraj (bolj opremljena različica ima krom vložke ter boljši radio).
17.1.2018 10:19:00

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija