Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Mitsubishi Eclipse Cross
Staro ime, nov avto
Mitsubishi kakršnega poznamo pravzaprav ni več. Tudi njihov model Eclipse je za vedno pozabljen, a živo ostaja njegovo ime, ki so ga zdaj z dodatno oznako Cross dodelili novemu križancu. Slednji se slovenskim kupcem ponuja za manj kot 20 tisoč evrov.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
20. januar 2018 | 8:00:28

cenik.pdf

O njem smo v zadnjem času večkrat poročali, zato velja zdaj povzeti tiste najpomembnejše podatke, še bolj podrobno druženje z njim pa nas čaka v prihodnjih mesecih. 4,4 metra dolgo cestno-terensko vozilo prinaša všečen zunanji videz, podprt z LED dnevnimi lučmi, spojlerjem na zadku, kjer je skrit brisalnik zadnjega stekla, uporabno vrednost za terensko vožnjo mu prinaša 183-milimetrski odmik karoserije od tal in za doplačilo tudi elektronsko nadzorovan štirikolesni pogon S-AWC. Ta ima na voljo tri programe (auto, makadam in sneg), od katerih je posledično odvisno tudi delovanje zapore zadnjega diferenciala oziroma prenos moči med sprednjimi in zadnjimi kolesi. Trenutno je za slovenske kupce na voljo le 1,5-litrski bencinski turbo motor s 120 kilovati in 250 Nm navora, pri tem pa je možna izbira ročnega 6-stopenjskega ali brezstopenjskega CVT menjalnika. Predvidoma konec leta se ponudbi pridružuje še dizelski motor.

Notranjost vozila je opazno urejena in lahkotna za upravljanje, z osrednjim zaslonom (paket Invite) in z vso znano multimedijsko opremo, na voljo je tudi projecirni zaslon, DAB radijski signal, Bluetooth povezljivost in na željo tudi Rockfordovo ozvočenje. Kar se tiče uporabnosti, je zadnja klop vzdolžno pomična za 20 cm, pri čemer varira velikost prtljažnega prostora (341 - 448 l). Omembe vredno je dejstvo, da je Eclipse Cross serijsko opremljen tudi s sistemom za samodejno zaviranje v sili s prepoznavo pešcev, med aktivno varnostno opremo pa je moč najti še aktivni tempomat, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu, opozorilo za vozila v mrtvem kotu, na voljo je tudi 360-stopinjski pogled kamer, podpora pri preklopu kratkega in dolgega snopa ter pomoč pri speljevanju v klanec.

Kaj pa cene? Mitsubishi Eclipse je pri nas na voljo v štirih paketih opreme in z osnovno ceno 19.890€. Ta se lahko zvišuje vse do 31.490€, k tej pa je potrebno dodati 550€ za kovinsko ali biserno barvo ter 150€ za pripravo vozila. V letošnjem letu upajo na 200 prodanih primerkov, čeprav ne skrivajo klasičnih začetnih težav s proizvodnjo, ki podaljšujejo rok dobave preko 90 dni.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija