Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novosti   |   Slovenska premiera: Hyundai i30 Fastback
Petvratni kupe kot zadnji člen družine i30
Zgodba modela i30 je z umestitvijo popolnoma nove karoserijske različice zdaj dokončno izpopolnjena. Po petvratni kombilimuzini, karavanu in divjemu i30 z oznako N, je te dni ponudbo obogatila še verzija Fastback.
Peter Pirkovič Peter Pirkovič
23. januar 2018 | 16:21:13

cenik.pdf

Petvratni kupe po nekaterih načelih nadomešča Elantro, a je od nje precej drugačen, saj je bil ta razvit in oblikovan v Nemčiji, izdeluje se na češkem in je rezerviran zgolj za evropske kupce. Temu primerno so Hyundaijevi oblikovalci poskrbeli za več všečno in drzno obliko, ki ta avtomobil postavlja v povsem nov segment, kjer neposrednega konkurenta pravzaprav nimajo. Kot pravijo odgovorni pri Hyundaiju, bo ta na letni osnovi bo ta predstavljal okrog 15 odstotkov celotne prodaje modela i30, kar v številkah pomeni nekaj več kot 60 vozil. I30 Fastback ima v osnovi znano podlago. Grajen je bil na znani platformi, za 115 mm je daljši (4455 mm) in za 30 mm nižji (1425 mm) od petvratnega modela. Obenem ne gre za limuzino, saj se dostop do prtljažnika odpira skupaj z zadnjim steklom, kar prinaša lahkotno nalaganje v 450-litrski prostor v zadnjem delu. Voznikovo delovno okolje je sorodno z ostalimi verzijami, odvisno od paketa opreme pa je to lahko opremljeno z 8-palčnim zaslonom na dotik, TomTom navigacijo in s sistemoma Android Auto ter CarPlay. 

Za razliko od ostalih dveh bratov je i30 Fastback na voljo le z bencinsko motorizacijo. Izbira je možna med litrskim turbo motorjem z 88 kW (120 KM) in 1,4-litrskim turbakom, ki razvija 103 kW (140 KM), pri njem pa je za 1500€ dodatka možno povezati sedemstopenjski dvosklopčni menjalnik. Dizel zaenkrat ni v načrtu, saj se prodaja v zadnjih letih vse bolj preveša v korist bencinskim motorjem. Izrazito povpraševanje po dizlih je opazno le pri karavanski izvedbi, medtem ko je pri petvratni kombilimuzini delež dizlov padel pod tretjino.

I30 Fastback se ponaša s celo zakladnico varnostnih sistemov, ki so kakopak vezani na določene pakete. Tako je prav vsak novi i30, ne glede na izvedenko, opremljen s sistemom za zaviranje v sili s senzorji za zaznavanje vozil, sistemom za nadzor voznikove zbranosti, sistemom za samodejno zasenčenje dolgih žarometov in sistemom za pomoč pri ohranjanju varnostnega pasu, dodatno pa so na voljo še sistem za zaviranje v sili za prepoznavanje vozil in pešcev, aktivni radarski tempomat, sistem za nadzor mrtvih kotov (BSD), sistem za opozarjanje na prečni promet (RCTA), sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKAS) in sistem za prepoznavo prometnih znakov (SLIF).

I30 Fastback, ki tako kot ostali bratje nudi 5-letno jamstvo brez omejitve prevoženih kilometrov, je v Sloveniji na voljo za 15.990€. Več o cenah, v priloženi datoteki.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
jjs
Vedno pogosteje se pojavljajo poskusi, že skoraj izumrle razrede osvajati pod formulo "štirivratni coupé" ali, kot tu, "Fastback". Ampak, klobuk dol: Schreyerjeva ekipa je postavila na kolesa nekaj hudo dopadljivega. Nič kaj zelo originalnega ali minimalističnega, ampak preprosto dopadljivega. Tudi Korejcem ne najbolj naklonjen tečnež, kot sem jaz, bi tule težko kaj dodal (ali odvzel). Pelje pa se verjetno korektno?
23.1.2018 17:31:43
alfafil
Meni se zdi ob strani, kot bi bila prekratka medosna razdalja. Peta vrata, kot pri Škodi, pohvalno.
24.1.2018 8:48:33

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija